dsp şi isu fac controale în spitalele şi maternitatea din sibiuPrefectura a dispus formarea unei comisii de control privind apărarea împotriva incendiilor în unităţile sanitare publice cu paturi din Judeţul Sibiu.


În urma dispoziţiilor ministrului Sănătăţii privind comisiile de control în unităţile sanitare publice cu paturi, Instituţia Prefectului a emis, astăzi,  un ordin prin care se constituie comisia mixtă de control în spitalele din judeţul Sibiu. „Comisia mixtă de control are obligaţia efectuării, în termen de 10 zile lucrătoare de la data constituirii, la unităţile publice, indiferent de subordonare, a controalelor tematice privind apărarea împotriva incendiilor, cu accent deosebit pe verificarea căilor de acces/evacuare în/din unităţi, limitarea propagării incendiilor, exploatarea instalaţiilor utilitare ale construcţiilor şi asigurarea mijloacelor tehnice, sistemelor şi instalaţiilor de detecţie, semnalizare şi stingere a incendiilor în unităţile sanitare publice de pe raza judeţului Sibiu”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Sibiu.

Să se elimine deficienţele

În ce priveşte atribuţiile membrilor echipei mixte, în Ordin reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, vor constata deficienţele şi situaţiile cu factor ridicat de risc de incendiu, aplicând prevederile legale în vigoare privind apărarea împotriva incendiilor. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică, vor urmări eliminarea deficienţelor constatate prin controlul privind apărarea împotriva incendiilor executat de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. „Conform Ordinului emis de Instituţia prefectului, Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Sibiu va comunica  Ministerului Sănătăţii  raportul privind remedierea deficienţelor constatate, în termen de 2 zile după executarea verificării privind eliminarea lor”, se mai arată în comunicatul prefecturii.

Ultima oră

Comentariul meu