tabără de meşteşuguri artistice tradiţionale pentru copii cu dizabilităţiEdiţia a II-a a festivalului “Fără Limite – Împreună întru Tradiţie”este organizată pentru tineri cu dizabilităţi din întreaga ţară în perioada 17-22 august 2010 în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Complexul Naţional Muzeal ASTRA organizează, în perioada 17 – 22 august 2010 în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, a II-a ediţie a Taberei de meşteşuguri artistice tradiţionale “Fără limite – Împreună întru Tradiţie”, dedicată tinerilor cu dizabilităţi din întreaga ţară. În urma succesului primei ediţii de anul trecut şi a adoptării noului statut, Departamentul Creatorilor Populari cu Dizabilităţi a devenit legal parte componentă a Asociaţiei Creatorilor Populari din România, organizaţie care tutelează acest eveniment.

Lecţii de brodat, olărit sau ţesut

Cei 30 de participanţi vor avea ocazia să înveţe meşteşuguri tradiţionale la alegere (brodat, olărit, pictură pe sticlă şi lemn, ţesut zgărdane, împâslit). Scopul nostru este ca prin intermediul acestei terapii ocupaţionale, tinerii să realizeze obiecte de inspiraţie tradiţională, care vor putea fi comercializate reuşind astfel să se autosusţină financiar. Totodată, ei vor avea şansa să interacţioneze şi cu micii meşteri, participanţi la Olimpiada Naţională “Meşteşuguri artistice tradiţionale” (19 – 22 august 2010).

Copii din Oradea, Sibiu şi Turnu Roşu

Vă invităm să desluşiţi tainele tradiţiei alături de tinerii (persoane cu dizabilităţi mentale mici şi medii) şi pedagogii acestora din cadrul Centrului cu Profil Ocupaţional pentru Persoane cu Dizabilităţi “Wilhelmina” şi Locuinţei Moderat Protejată Apartament IV din Oradea, jud. Bihor, de la centrul cu Profil Ocupaţional pentru Persoane cu Dizabilităţi “Diakoniewerk” Sibiu/Hermannstadt, de la centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr. 1, Sibiu şi de la centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Turnu Roşu, jud. Sibiu. Lucrările acestora se pot admira şi achiziţiona şi la Casa Artelor în Piaţa Mică, nr 22, Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu