valentino rossi îşi ia adio de la yamaha printr-o scrisoare de mână
Scrisoarea de rămas bun a lui Rossi

După anunţul plecării sale din teamul japonez, Valentino Rossi şi-a impresionat fanii dar şi foştii şefi şi colegi prin redactarea de mână a unei scrisori emoţionante de adio. Pilotul italian demonstrează astfel că nu-l atinge deloc era Facebook şi Twitter, preferând să rămână fidel mai vechilor metode de comunicare.

“Este foarte dificil să explic în câteva cuvinte ce a însemnat pentru mine relaţia pe care am avut-o cu Yamaha în ultimii şapte ani.

Multe lucruri s-au schimbat din acele timpuri îndepărtate din 2004, dar în special «ea», motocicleta mea M1, s-a schimbat. În acea perioadă ea era o sărmană motocicletă din zona de mijloc a grilei MotoGP, batjocorită de cei mai mulţi piloţi şi tecnicieni MotoGP. Acum, după ce am ajutat-o să crească şi să se îmbunătăţească, îi poţi vedea zâmbetul în garajul ei, curtată şi admirată, temută şi «cea mai bună din clasă».

Lista cu persoanele care au făcut această transformare posibilă e foarte lungă, dar aş dori să mulţumesc oricum lui Masao Furusawa, Masahiko Nakajima şi lui Hiroya Atsumi «al meu», ca reprezentant al tuturor inginerilor care au muncit din greu ca să schimbe faţa lui M1. Apoi lui Jeremy Burgess şi tuturor băieţilor mei din garaj, care au avut grijă de ea cu dragoste pe toate circuitele din lume şi tuturor bărbaţilor şi femeilor care au muncit în echipa Yamaha de-a lungul acestor ani.

Acum este momentul să caut noi provocări; treaba mea aici la Yamaha este terminată. Din păcate până şi cele mai frumoase poveşti de dragoste se termină, dar ele lasă o grămadă de amintiri minunate, ca atunci când eu şi motocicleta mea M1 ne-am sărutat pentru prima dată în iarbă la Welkom, când ea s-a uitat direct în ochii mei şi mi-a spus «Te iubesc»”

Ultima oră

Comentariul meu