sute de amenzi și zeci de permise ridicate de poliția sibiu în două zileTotul s-a petrecut în cadrul unor acţiuni în sistem integrat desfăşurate în municipiul Sibiu,  pe linia diminuării fenomenului infracţional.

În scopul diminuării fenomenului infracţional, poliţiştii sibieni, în zilele de 12 şi 13 august a.c., au organizat şi desfăşurat în municipiul Sibiu, ample activităţi pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, infracţionalităţii stradale, cât şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice. Pentru derularea acţiunilor au fost angrenaţi 170 de poliţişti din cadrul formaţiunilor de poliţie menţionate,  fiind efectuate 54 de acţiuni şi controale. În urma activităţilor desfăşurate au fost constatate 4 infracţiuni şi identificaţi autorii a 3 infracţiuni.

De asemenea, au fost aplicate un număr de 375 sancţiuni contravenţionale în valoare de 83.070 lei, din care 7 sancţiuni contravenţioanle la Legea nr. 61/1991 privind liniştea şi ordinea publică şi 304 sancţiuni contravenţionale la O.U.G. 195/2002, republicată, privind circulaţia pe drumurile publice (141 sancţiuni contravenţionale pentru depăşirea regimului legal de viteză, 62 sancţiuni contravenţionale pentru neportul centurii de siguranţă şi 101 sancţiuni contravenţionale pentru alte abateri). Totodată, poliţiştii rutieri au ridicat în vederea suspendării 39 de permise de conducere.

Hoț prins în acțiune

În cadrul acţiunilor desfăşurate, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale l-au identificat pe F. Nicu, în vârstă de 21 de ani, domiciliat în localitatea Avrig. F. Nicu este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, constând în aceea că în  noaptea de 29/30 iulie a.c., a sustras un autoturism din municipiul Sibiu şi a spart un alt autovehicul, din interiorul căruia a sustras bunuri. ”Învinuitul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunere de arestare preventivă, împotriva acestuia fiind eliberat de catre Judecătoria Sibiu mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 zile, începând cu data de 13 august”, spune Luciana Balteș, purtător de cuvânt la IPJ Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu