Finalul de săptămână aduce Artmania în Piaţa Mare, Târgul Meşteşugarilor şi „Slow Food” în Muzeul în Aer Liber şi Artboutique în Piaţa Mică, dar şi Mineralia la Casa Albastră.


Dacă aţi făcut planuri să ieşiţi în oraş în următoarele două zile şi nu ştiţi unde, atunci trebuie să aflaţi că Sibiu vuieşte de muzică, tradiţie şi obiecieiuri populare.


Artmania în Piaţa Mare

Artmania Festival mizează pe 8.000 – 10.000 de oameni la concertul de sâmbătă seară. Cei care vor asista la concertele din Piaţa Mare, vor putea să închirieze gratuit un număr de 70 de biciclete, în fiecare zi între orele 10.00 şi 17.30, de la locaţia amplasată tot în piaţa Mare, de către unul din sponsorii ediţiei din acest an. Pe scenă vor urca trupe ca Kamelot, Swallow the Sun, Serj Tankian, Dark Tranquillity, Sister of Mercy şi Sirenia.

CITEŞTE TOTUL DESPRE ARTMANIA AICI.

Târgul Creatorilor Populari în Dumbravă

Acesta va avea loc de vineri până duminică între orele 10:00 – 20:00 în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Dacă la prima ediţie a Târgul Creatorilor Populari din România, în 1984  participau aproximativ 28 de creatori populari,  anul acesta târgul va reuni aproximativ 200 de meşteri populari reprezentând majoritatea zonelor etnografice şi etniilor care conturează imaginea întregii tipologii a meşteşugurilor tradiţionale: ţesut, brodat, olărit, încondeiat ouă, sculptură în lemn şi os, pictură de icoane, cojocărit, confecţionat măşti, podoabe, păpuşi, instrumente muzicale şi pălării, împletituri de fibre vegetale etc.

VEZI PROGRAMUL AICI.

Slow food cu produse traţionale

După succesul primei ediții desfășurate în luna iulie, Târgul de Produse Tradiționale Slow Food revine pentru a doua oară la Sibiu! De data aceasta, evenimentul se va desfășura pe parcursul a două zile, între 14‐15 august 2010, la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului (Complexul Național Muzeal Astra), cu începere de la ora 10.00. Târgul de Produse Tradiționale Slow Food Sibiu, organizat de către Asociația Județeană de Turism Sibiu și Fundația ADEPT Transilvania, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu și al Complexului Național Muzeal ASTRA, va reprezenta o piață volantă de produse alimentare, vândute chiar de producători și fermieri.

CITEŞTE DETALII AICI.

weekend de vis. vezi ce poţi să faci sâmbătă şi duminică în sibiuArtboutique în Piaţa Mică

Evenimentul are loc în timpul festivalului Artmania, între 13-15 în Piaţa Mică din Sibiu. Artboutique este rezultatul îmbinării a două idei principale: promovarea obiectelor realizate manual de tineri din toată ţara, cu dorinţa de a șlefui, treptat, gustul și stilul cumpărătorului sibian, dar şi  atitudinea acestuia față de produsele hand-made. Mai mult de atât,  expoziţiile care poartă marca Artboutique fac parte dintr-o strategie de dezvoltare, scopul lor fiind de a promova şi de a crea oportunităţi artizanilor care vor să se dezvolte în ciuda unei pieţe dominate de producţia de masă.

VEZI INFORMAŢII COMPLETE AICI.

weekend de vis. vezi ce poţi să faci sâmbătă şi duminică în sibiuMineralia la Casa Albastră

Expoziţia cu vânzare poate fi vizitată în perioada 12 – 15 august, între orele 10.00 şi 18.00. Este a doua ediţie din acest an, iar organizatorii îşi doresc să fie o manifestare de amploare.

Datorită interesului arătat de publicul sibian ediţiilor anterioare numărul de participanţi – expozanţi a crescut cu 50% faţă de ediţia anterioară.

VEZI CÂND ESTE DESCHISĂ EXPOZIŢIA AICI.

Ultima oră

Comentariul meu