Organizatorii vor folosi o sonorizare de excepţie precum şi aproape 200 de lumini inteligente şi neconvenţionale. Artmania festival începe vineri şi se încheie duminică seară.

În timp ce în piaţa Mare se amenajau de zor scena, gradenele şi se aranja scena pe care vor concerta trupele invitate la ediţia a V-a a celui mai mare festival de muzică rock, organizatorii au ţinut o conferinţă de presă în care au explicat pe scurt despre ceea ce se v-a întâmpla în centrul Sibiului între 13 şi 15 august.

Pe scenă va fi montat un sistem de sunet de putere mare, iar cei de la Sisters of Mercy, vor avea un sistem de lumini special amenajat. Organizatorii mizează în prima seară pe un număr mai mic de spectatori, dar sâmbătă speră că locaţia să fie plină.

„Noi mizăm pe vreo 5.000 de spectatori vineri seară, iar pentru sâmbătă credem că numărul lor va fi de aproximativ 8.000 – 10.000 de oameni. Vânzările de bilete sunt ceva mai mici decât la ediţia trecută. Nu este însă o diferenţă semnificativă”, a explicat Codruţa Vâlcu, director executiv al Artmania Festival 2010.


Zeci de biciclete gratuite pentru spectatori

Cei care vor asista la concertele din Piaţa Mare, vor putea să închirieze gratuit un număr de 70 de biciclete, în fiecare zi între orele 10.00 şi 17.30, de la locaţia amplasată tot în piaţa Mare, de către unul din sponsorii ediţiei din acest an. Artmania are un buget de aproximativ 900.000 de lei. Pe scenă vor urca trupe ca Kamelot, Swallow the Sun, Serj Tankian, Dark Tranquillity, Sister of Mercy şi Sirenia. Din România concertează la Sibiu trupele Grimus, ACT, LOST, Tiarra, 9.7 RICHTER şi Sign of Agony.

VEZI AICI ÎN DIRECT CUM SE MONTEAZĂ SCENA PENTRU ARTMANIA ÎN PIAŢA MARE DIN SIBIU

Ultima oră

Comentariul meu