braconieri piscicoli prinşi de poliţie pe dn1 la săcelTrei bărbaţi au fost prinşi în trafic de poliţiştii sibieni având asupra lor aproximativ 12 kilograme de peşte prinşi ilegal în lacurile private pe raza comunei Săcel.

În dimineaţa zilei de 4 august, în jurul orelor 2.00, un echipaj al Serviciului Rutier Sibiu, format din 2 agenţi de poliţie rutieră, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu au oprit pentru control în trafic un autovehicul. Conducătorul autovehiculului, C. Cătălin, domiciliat în judeţul Vâlcea, se deplasa cu autoturismul pe DN 1, având direcţia de deplasare dinspre localitatea Săcel spre municipiul Sibiu, în vehicul mai aflându-se alţi 2 bărbaţi. „În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, agenţii au identificat în portbagajul maşinii o ambarcaţiune gonflabilă, 3 saci de folie de plastic şi rafie, având în interior plase monofilament şi bifilament, cu lungimea aprox. de 727 metri liniari, precum şi cantitatea de 12 kg peşte din specia crap şi caras”, spune Luciana Balteş, purtător de cuvânt la IPJ Sibiu.

Peşte prins cu plasă monofilament

Pe parcursul cercetărilor cele trei persoane au declarat că au folosit plasele monofilament pe lacurile de acumulare de pe raza localităţii Săcel şi că nu deţin documente justificative pentru bunurile găsite asupra lor. “În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj piscicol, conform O.U.G. 23/2008, art. 64 lit. k şi m, fiind dispusă masura complementară de confiscare a bărcii şi plaselor folosite, iar intreaga cantitate de peşte urmează a fi valorificată conform legii. Cercetările în acest caz continuă”, mai spune Luciana Balteş.

Ultima oră

Comentariul meu