verdict - problemele de la aeroport prea mărunte ca să afecteze zborurile din sibiuDirectorul general al aeroportului, Augustin Sava a infirmat toate acuzele aduse de consilierul judeţean Corneliu Bucur, care a afirmat că la Sibiu oricând se poate întâmpla o catastrofă aviatică.
Precizarea acestuia vine după ce, în cursul aceleiaşi zile, fostul consilier judeţean Corneliu Bucur susţinuse că, “în orice moment, pe Aeroportul din Sibiu se pot întâmpla catastrofe”.
“Aeroportul Sibiu îşi desfăşoară activitatea în condiţii de securitate deplină. Este un aeroport nou, care poate să primească pentru decolare/ aterizare un număr mare de pasageri”, a afirmat directorul general al Aeroportului. El a menţionat că încă se lucrează la sistemul de drenare şi a admis că există acumulări de apă în incinta aeroportuară, dar a subliniat că acestea nu pun în pericol traficul aerian. “Aeroportul Sibiu are pus în operă un proiect de drenare pluvial al terenului în bazinul de retenţie şi, mai departe, în râul Cibin şi nu a fost vorba de o perforare a straturilor de argilă. S-au mai efectuat drenaje care să rezolve problema acumulărilor, din păcate insuficiente, şi la această dată se pune în operă drenajul, care să rezolve definitiv problema acumulărilor de apă”, a explicat Augustin Sava, prin intermediul unui comunicat de presă preluat de Agerpres.

Niciun pericol pentru avioane
Conform directorului general al Aeroportului Internaţional Sibiu, deşi “cablurile de balizaj sunt în apă”, “există garanţia dată de constructor, proiectant, consultant, că ele au capacitatea să funcţioneze” şi în astfel de condiţii. Directorul aeroportului a infirmat şi faptul că apa acumulată în perimetrul aeroportuar la Sibiu ar fi dus la apariţia unei vegetaţii lacustre, aici fiind atrase păsări care să pună în pericol traficul aerian, cum a susţinut tot Corneliu Bucur. Şi preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Martin Bottesch, a dat asigurări, într-o declaraţie acordată marţi tot agenţiei Agerpres, că “viaţa pasagerilor nu este pusă în pericol pe Aeroportul Internaţional Sibiu”. Până în prezent, pe aeroportul sibian nu s-au înregistrat accidente aviatice.

Ultima oră

Comentariul meu