monitorul de sibiu şi-a închis ediţia on-line. sibiu standard e în "moarte clinică". realitatea se mută la mallUnul din cele mai vechi cotidiene din judeţul Sibiu s-a transformat în săptămânal, iar pe internet şi-a suspendat activitatea de câteva zile.

Faptul că mass-media locală nu trece printr-o perioadă tocmai fericită este confirmat din păcate de câteva schimbări nu tocmai de bun augur pentru piaţa locală de publicaţii şi posturi de radio-tv. Monitorul de Sibiu dă semne vădite că trece prin cea mai dificilă perioadă de când acest ziar apare în municipiul Sibiu. Astfel după ce publicaţia apare mai nou săptămânal sau de câteva ori pe săptămână, în loc de apariţii zilnice, ziarul şi-a privat cititorii de apariţiile zilnice de informaţii pe internet. Cine accesează pagina www.monitorulsb.ro va fi întâmpinat de mesajul „SITE OPRIT PENTRU NEPLATĂ”.

Sibiu Standard e off. Realitatea se mută

Un alt ziar care devenise într-o perioadă concurenţa numărul 1 pentru cotidianul Tribuna, Sibiu Standard, nu mai apare nici el pe tarabe. Ediţia on-line a acestuia este neactualizată de aproape două luni de zile. Apoi postul Realitatea Tv a decis să îşi mute sediul de la Piaţa Cibin într-un spaţiu de la Promenada Mall, motivul principal fiind cel al chiriei, care era extrem de ridicată în spaţiul în care a funcţionat staţia locală din Sibiu.

Mass media se duce în jos

La ora actuală în municipiul Sibiu singurele ziare care oferă exclusiv informaţie locală (excluzând aici cele cu mică publicitate) sunt Adevărul de Seară, Tribuna – în branşa cotidienelor şi Turnul Sfatului – în branşa săptămânalelor (si ediţie on-line). Pe piaţă mai există însă şi Expres Sibian (săptămânal gratuit), Pulsul Sibian (ziarul de casă al patronului de la Atlanda Ind) şi Info Sib, dar acestea oferă informaţii limitate, iar ediţiile on-line sunt actualizate sporadic. În fine rezistă pe piaţă şi sunt în concurenţă directă De Toate Pentru Toţi şi Sibiu 100%, ziare specializate pe anunţuri de mică publicitate locală.


Antena 1 rezistă bine

La posturi TV rezistă în continuare cu succes Antena 1 Sibiu, dar şi TV Eveniment şi TV Sibiu. Pro Tv emite doar buletine de ştiri locale de câteva minute. Pe piaţa radiourilor exclusiv locale Radio Eveniment se bate în audienţă cu Radio Sibiu (post local de manele şi muzică populară).  În Sibiu mai emit National Fm, Radio Vocea Evangheliei, BBC WS, Radio Guerrilla, One FM, Info Pro, Kiss Fm, Trinitas FM, Pro Fm, Magic Fm, Antena Sibiului, Radio Galaxy, Radio Zu, Itsy Bitsy, City Fm, Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio 21 şi Europa Fm.

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. La ce scoala de presa la fara frecventa a fost autorul articolului care a pus Sibiu 100%, saptamanalul auditat BRAT cu cel mai amre tiraj din judet la categoria mica publicitate?!?! Oricine stie ca ziarul contine stiri si reclame la fel ca Tribuna, doar ca este saptamanal. Asta e diferenta, plus calitatea tiparului… dar asta e alta poveste. Presa scrisa sibiana este neauditata BRAT exceptand Sibiu 100% si Tribuna. Restul vand gogosi pe la firme sa fure un ban de reclama cum ca au 20.000 de exemplare, cum se lauda Expres Sibian care are maxim 1.000 de bucati. Sau Turnul Sfatului care vinde 43 de exemplare si restul pana la 1.000 le da gratis.
    Daca e sa facem o analiza de presa, sa o facem profesionist si nu pe prietenii de pahar…, ok?

    1. Călin
      După ultimele date luate de pe BRAT.RO săptămânalul Sibiu 100% NU apare ca fiind auditat. Acolo scrie negru pe alb că cităm „Aceasta publicatie nu are cifre pentru perioada Ian – Mar 2010 deoarece nu a depus declaratiile de difuzare in conformitate cu prevederile regulamentului de control al cifrelor de difuzare”. Acelaşi mesaj apare şi în cazul Tribuna. Singurul ziar care este auditat Brat în prezent este Adevărul de Seară. Nu ştim daca Expres Sibian are tiraj 20.000 de exemplare. Poţi să îl întrebi pe Teodor Boantă dacă este aşa. Cât despre politica Turnul Sfatului, este libertatea fiecăruia să distribuie sau să vândă ziarele cum crede de cuvinţă. Am catalogat sibiu 100 la săptămânale de mică publicitate pentru că 10 pagini din continutul ziarului contin mică publicitate. Legat de prieteniile de pahar, considerăm că e o rautate scăpată INTENTIONAT de tine. Noi nu bem în timpul serviciului 🙂
      P.S. pentru cei ce vor să vadă dovada auditului BRAT accesati link-ul: http://www.brat.ro/index.php?page=publications&id=932&index=0

  2. Jalnic, vai si amar de studentii la Jurnalistica si Comunicare, viitorul, cel putin aici la Sibiu, suna rau. Eu stiu, ca m-a prins criza fara job si am ramas asa….nema oferta, nema seriozitate, nema nimic. Emigrarea ramane singura solutie, dar si acolo ai nevoie de bani si sansa…