sibiul candidează cu sighișoara pentru unesco. iohannis atacă ministerul culturiiPrimarul Sibiului, Klaus Iohannis a criticat dur joi absenţa reprezentanţilor Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional de la dezbaterea publică de la Sibiu, unde specialişti şi politicieni au analizat cea mai bună modalitate ca oraşul să candideze din nou pentru lista UNESCO.

„Recunosc că am fost neplăcut surprins de absenţa Ministerului Culturii din discuţie. Putea domnul ministru să trimită un consilier sau pe cineva din institutul de specialitate. Noi nu am avut pretenţia să vină ministrul cu tot stafful lui, ci să vină cineva care să preia discuţia. Este o lipsă totală de interes din partea ministerului”, a declarat joi în conferința de presă săptămânală, primarul Klaus Iohannis. Acesta acuză şi Direcţia pentru Cultură Sibiu de „sabotaj”.
Şi specialiştii prezenţi joi la dezbatere, printre care şi fostul comisar al programului Sibiu – Capitală Culturală Europeană, Sergiu Nistor, au susţinut candidatura Sibiului la UNESCO, însă nu s-a decis exact cum va fi realizat acest lucru. Deocamdată, Sibiul are o documentaţie întocmită doar pentru centrul istoric, pentru care Ministerul Culturii nu a alocat bani, ci Consiliul Local, conform primarului Iohannis. Pentru a candida alături de situl deja existent, Sighişoara, care se află însă în monitorizare UNESCO, Sibiul ar trebui să îşi modifice puţin dosarul. Sergiu Nistor a avertizat joi că o candidatură cu Sighişoara ar putea să fie sortită eşecului, pentru că Sighişoara şi Deva sunt monitorizate de UNESCO, ceea ce, în opinia sa, nu este deloc bine.

Ultima oră

Comentariul meu