Federaţia Română de Modelism,Aerodromul Magura,  invită sibienii la Campionatul European de aeromodelism- elicoptere radiocomandate clasa F3C,competitie din calendarul Federatiei Aeronautice Internationale.

Aceasta competitie va avea loc pe Aerodromul Magura din Cisnadie intre 17 si 24 iulie 2010. La Campionatul European se vor prezenta 55 de participanti din Elvetia, Austria, Finlanda, Franta, Germania,Marea Britanie, Grecia, Israel, Italia si Ucraina.  Elicopterele radiocomandate din clasa F3C zboara cu motoare cu ardere interna de pana la 15 cmc in 2 timpi si pana la 20 cmc in 4 timpi sau 25 de cmc pe benzina; de asemenea, ele pot avea motoare electrice cu acumulatori al carui votaj sa nu depaseasca 51 de volti. Masa maxima a unui astfel de elicopter complet echipat este de 6.5 kg, iar dimensiunile aparatelor sunt de 1.5-1.8 m. Competitia se anunta una spectaculoasa, cu probe de acrobatie si aterizare la punct fix. Vor fi 4 runde de zbor preliminare in urma carora primii 15 vor zbura 3 runde finale.

începe campionatul european de elicoptere radiocomandate la cisnădieProgramul Campionatului European va fi:

Vineri 16 iulie: verificari tehnice,festivitatea de deschidere

Sambata 17 iulie: Antrenamentul Oficial

Duminica 18 iulie: Prima runda preliminara

Luni 19 iulie: Al doilea tur preliminar

Marti 20 iulie: Al treilea tur preliminar

Miercuri 21 iulie:  Al patrulea tur preliminar

Joi 22 iulie:  zi de rezerva in functie de conditiile meteo

Vineri 23 iulie: runda 1 si runda 2 finala

Sambata 24 iulie: runda 3 finala, festivitatea de inchidere,festivitatea de acordare a premiilor.

Festivitatea de deschidere va avea loc in fata Primariei din Cisnadie in data de 16 ora 18.30

Aceasta competitie a fost realizata cu sprijinul Primariei Cisnadie, SC Panalim SRL,Aerodromul Magura,Palatul Copiilor Sibiu. Sponsorii oficiali ai Federatiei si ai Campionatului sunt: ROMATSA,Aeroportul Henry Coanda Bucuresti si cert SIGN .

Ultima oră

Comentariul meu