patru milioane de euro pentru reabilitarea maternităţii din spitalul clinic judeţean de urgenţă sibiuMinisterul Sănătăţii  a anunţat marti că a semnat contractul cu Consorţiul câştigător pentru modernizarea secţiilor de obstetrică şi neonatologie din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, astfel încât acestea  să se ridice la nivelul cerinţelor actuale şi a normelor europene.

Suprafaţa care va fi reabilitată este de 6039 m2. „Vor fi realizate lucrări de reorganizare a spaţiilor existente prin recompartimentări şi prin reaşezarea spaţiilor pentru a se asigura o funcţionare mai bună a secţiilor care fac parte din departamentele de obstetrică şi neonatologie şi vor fi înlocuite  ferestrele, uşile interioare, pardoselile din aceste secţii. De asemenea, vor fi reabilitate instalaţiile sanitare, termice şi electrice, precum şi a celor pentru distribuţia fluidelor medicale şi se vor înlocui învelitoarea şi şarpanta ce acoperă corpul 1 cu un sistem de acoperire în terasă“, arată reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, într-un comunicat de presă.

Valoarea totală a contractului este de 16,396,006.90 lei (TVA 24%) şi se realizează în cadrul Proiectului privind reforma sectorului sanitar – faza a 2-a, cu finanţare de la Banca Mondială şi Banca Europeană de Investiţii.Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au anunţat că investiţia va continua şi după descentralizarea unităţii şi preluarea acesteia de către Consiliul Judeţean

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Da Doamne! Oare vom asista la Marea Transformare a Cocinei !?! Un program de reabilitare a personalului cand se pune in aplicare ?