trei copii pierduţi pe munte la gâtul berbecului şi recuperaţi de jandarmi
Foto generic: www.mediafax.ro

Trei copii de 14 ani din  Sibiu s-au pierdut în munţi, la Gâtul Berbecului, şi fost găsiţi de salvamontişti şi jandarmii montani. Băieţii plecaseră duminică într-o excursie pe munte în zona Râul Sadului – Gâtul Berbecului, unde telefoania mobilă nu prea are acoperire.

Părinţii acestora s-au îngrijorat când au văzut că nu mai pot săi contacteze şi în cele din urmă, duminică spre luni, la ora 1 au sunat la 112.
“Căutarea minorilor s-a desfăşurat pe trasee convergente astfel: un echipaj de Jandarmerie a pornit pe traseul Cisnădie-Sadu-Râul Sadului-Gâtul Berbecului respectiv un echipaj de la Serviciul Public Salvamont Sibiu şi o patrulă montană formată din Jandarmi, s-au deplasat pe traseul Păltiniş– Muncel Rozdeşti-Gâtul Berbecului pentru găsirea minorilor, asigurarea măsurilor de prim ajutor şi acordarea sprijinului persoanelor implicate.
Deplasarea s-a efectuat pe un drum greu practicabil, verificând fiecare cabană cunoscută ori refugiu montan. Echipajul Salvamont-Jandarmi au găsit pe cei trei minori la ora 04.30, în zona Gâtul Berbecului la cantonul Rozdeşti” precizează jandarmii sibiani înt-un comunicat.
Cei trei copii au vrut să ajungă de la Gâtul Berbecului la Păltiniş, dar i-a prins seara, aşa că au renunţat şi s-au întors la cantonul Rozdeşti, unde nişte muncitorii forestieri i-au adăpostit, dar nu au putut anunţa familiile pentru că mobilele nu aveau acoperire.

Ultima oră

Comentariul meu