Municipalitatea sibiană are în administrare 7 creşe pe care le gestionează prin intermediul serviciului de resort. Numărul de locuri disponibile în aceste unităţi este de 317, însă de cele mai multe ori este suplimentat pentru a răspunde cererilor venite din partea sibienilor.
Ultimele cifre indicau 462 de copilaşi înscrişi în programul creşelor sibiene şi 59 de solicitări în aşteptare (creşele pot prelua un număr mai mare de copii pentru că, în cazul vârstelor mici, se întâmplă ca aceştia să lipsească destul de des, mai ales din cauza îmbolnăvirilor, iar creşele ar funcţiona sub nivelul de locuri disponibile). Având în vedere că aproximativ jumătate din aceştia vor împlini până la toamnă vârsta de 3 ani şi vor urma programul unei grădiniţe, înscrierile pentru ocuparea tuturor locurilor disponibile se reiau începând de astăzi pentru 5 din cele 7 creşe. Pentru celelalte 2 înscrierile se vor face începând cu luna august, pentru că acestea rămân deschise şi pe parcursul verii.
Şapte creşe în administrare
Cele 7 creşe din Sibiu sunt Creşa nr. 1 de pe Aleea Haiducului nr. 3, care are 27 de locuri, Creşa nr. 2 de pe str. Gladiolelor nr. 15, cu 30 de locuri, Creşa nr. 4 de pe Calea Poplăcii nr. 11 Bis, cu 80 de locuri, Creşa nr. 5 de pe str. Negoveanu nr. 29, cu 36 de locuri, Creşa nr. 6 de pe str. Oituz nr. 27, cu 60 de locuri, Creşa nr. 7 pe str. Treboniu Laurian şi Creşa nr. 8 pe Aleea Ştreiu nr. 8, ambele cu câte 40 de locuri.
Lucrări de reparaţii şi igienizări
Ca în fiecare an bugetul pentru creşe cuprinde sume pentru lucrări de întreţinere şi reparaţii. Anul acesta suma prevăzută la acest capitol este de 16.000 de lei doar pentru lucrările din vara aceasta, cele mai importante fiind cele de zugrăvire a blocurilor alimentare şi a sălilor de triaj. Sălile de dormit şi de joacă au beneficiat de reabilitări importante anii trecuţi, din acest motiv anul acesta vor fi făcute doar intervenţii punctuale.
Donație de la FDGR
Forumul Democrat al Germanilor a donat câtorva creşe din Sibiu mobilier, electrocasnice şi produse de curăţenie. Acestea au fost direcţionate spre creşele unde era nevoie de acest gen de produse pentru că ele ori lipseau, ori erau învechite. A doua sponsorizare a constat în produse alimentare special adresate copiiilor, pe care aceştia le pot consuma acasă, după orele de program.