reţea de preluat firme cu datorii anihilată de poliţie la sibiuUn tânăr de 31 de ani a fost reţinut după ce a încercat cu acte false să preia o firmă care avea datorii de 20.000 de lei către stat. Tânărul reuşise în prealabil să preia prin aceeiaşi metodă încă şapte firme.

În după-amiaza zilei de joi, în jurul orei 16.00, în urma unei acţiuni organizate de către poliţiştii din cadrul Serviciului Investigarea Fraudelor, R. Marius-Ovidiu, în vârstă de 32 ani, domiciliat în municipiul Sibiu, judeţul Sibiu, a fost prins în flagrant în timp ce s-a prezentat în faţa funcţionarilor Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Sibiu pentru a prelua părţile sociale ale unei societăţi comerciale, declinându-şi identitatea falsă, A. Denis, şi  prezentând în acest sens o carte de identitate contrafăcută, emisă pe acest nume.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că R. Marius-Ovidiu a fost instigat să preia prin cesiune societatea respectivă, care figurează cu debite restante la bugetul statului, în sumă de aproximativ 20.000 lei, în schimbul unei sume de bani, de către C. Nicolae, în vârstă de 31 ani, domiciliat în municipiul Sibiu, judeţul Sibiu.

Recidivist în toată regula

C. Nicolae era cunoscut cu antecedente penale şi se afla în atenţia poliţiştilor din cadrul Serviciului Investigarea Fraudelor, acesta preluând prin această metodă, într-un interval scurt de timp, un număr de 7 societăţi comerciale de pe raza judeţului Sibiu, toate cu obligaţii restante la bugetul consolidat al statului, actele de cesiune făcându-se în scopul sustragerii de către foştii administratori de la plata debitelor care ar fi vrut astfel să facă o economie importantă de bani.

Intră la zdup

Faţă de de cele două persoane a fost luată măsura reţinerii în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în declaraţii şi fals privind identitatea, pentru R. Marius-Ovidiu, respectiv săvârşirea infracţiunii de instigare la comiterea acestor infracţiuni, pentru C. Nicolae, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 292 şi art. 293 alin. 1 din Codul Penal, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunere de arestare preventivă. Cercetările continuă.

Ultima oră

Comentariul meu