Naşterea a decurs bine, evenimentul petrecându-se la finele săptămânii trecute la spitalul din Municipiul Mediaş.

Şeful Secţiei Ginecologie-Obstretică din Spitalul Municipal Mediaş, Jean Mircea Truţa, a declarat, luni, că minora a născut sâmbătă după-amiază.

„Pacienta a adus pe lume, în condiţii normale, de naştere naturală, un băieţel de trei kilograme şi 300 de grame, care este perfect sănătos, la fel ca şi mama sa. Aceasta are 11 ani şi câteva luni, nu ştim cu exactitate câte, deoarece nu are acte de identitate. Aceasta este, cu siguranţă, cea mai tânătă pacientă care a născut vreodată în secţia noastră”, a spus Truţa, pentru MEDIAFAX.

În acest caz, medicii au sesizat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), dar şi Poliţia, care au început anchete pentru a stabili ce s-a întâmplat în cazul minorei.

„În urma verificărilor, am stabilit că minora are domiciliul stabil în localitatea Micăsasa, din judeţul Sibiu, dar locuieşte fără forme legale în satul Daneş, din judeţul Mureş. În plus, ocazional, aceasta locuieşte la o mătuşă în comuna Târnava, tot din judeţul Sibiu. S-au început cercetări sub aspectul săvârştirii de acte sexuale cu un minor, faptă pedepsită de Codul Penal, dar trebuie să stabilim unde s-a petrecut fapta, pentru a vedea dacă cercetările vor fi continuate de către poliţiştii din Sibiu sau de cei din Mureş”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sibiu, Adela Negoi.

Atât medicilor, cât şi poliţiştilor minora le-a declarat că nu ştie cine este tatăl copilului.

Inspectorii DGASPC Sibiu s-au dus luni, la Spitalul Mediaş, dar şi în satele în care locuieşte minora.

„La finalul săptămânii vom avea un rezultat al acestei anchete şi îl vom face public”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Sibiu, Beatrice Munteanu.

Primarul din localitatea Târnava, judeţul Sibiu, în care minora locuieşte la o mătuşă, a declarat că părinţii acesteia sunt plecaţi în străinătate, dar că, practic, fata de etnie romă este căsătorită după legile etniei sale.

„Este, de fapt, o tradiţie a acestei etnii să se căsătorească de tineri. E o tradiţie cu care eu nu am fost niciodată de acord, nimeni nu este de acord, dar se pare că lor nu le pasă. Au legile lor, tribunalul lor şi acesta decide ce se întâmplă. Pe fata asta am muştruluit-o de câteva ori, iar acum aşteptăm rezultatele anchetelor autorităţilor”, a spus Găban.

Urmăriţi VIDEO reportajul de la NOVA TV Mediaş pentru a afla întreaga poveste.

Ultima oră

Comentariul meu