Şcoala de vară în Muzeul în aer liber cu ateliere meşteşugăreşti pentru copii şi adolescenţiMuzeul ASTRA invită  doritorii să participe, în această vară, la atelierele meşteşugăreşti de la Etno – Tehno – Parc şi la „Observatorul astronomic. Viziune populară asupra Cerului”.

Complexul Naţional Muzeal ASTRA pregăteşte, vara aceasta, o serie de ateliere meşteşugăreşti pentru copii şi adolescenţi cu vârste cuprinse între 7 şi 18 ani. Astfel, în fiecare zi de miercuri, între orele 10-13, la pavilioanele Etno – Tehno – Parc din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, copiii vor fi întâmpinaţi de meşteri populari care le vor împărtăşi din „tainele meseriei”, având astfel posibilitatea să redescopere lumea tradiţională a satului românesc.

Datorită succesului de care s-a bucurat anul trecut Observatorul Astronomic la Muzeul ASTRA, sunt aşteptaţi şi în acest an, pe parcursul întregii vacanţe de vară, toţi cei care doresc să descopere tainele Cerului. Vor fi organizate periodic seri de astronomie populară. Copiii vor avea ocazia să afle multe informaţii ştiinţifice despre Univers, să asculte legende populare despre astre şi fenomene cereşti, să coloreze, să participe la discuţii deschise legate de domeniul astronomiei, să observe cerul prin intermediul telescopului şi multe alte lucruri interesante. Totodată, în perioada 16 – 18 iulie 2010,  Muzeul ASTRA va  organiza, în colaborare cu „Muzeul de Ştiinţele Naturii din Galaţi”, Şcoala de vară a observatorilor astronomici.

Program stufos

Atelier de modelare în lut, 7 iulie 2010, îndrumător  Nicolae Diaconu – 30 de locuri disponibile – 15 lei/copil.

Atelier de ţesut , 14 iulie 2010,  îndrumător Rodica Ispas – 30 de locuri disponibile – 15 lei/copil.

Atelier de icoane pictate pe sticlă, 21 iulie 2010, îndrumător Mirel Bucur – 30 de locuri disponibile – 10 lei/copil.

Atelier de brodat pe etamină, 28 iulie 2010, îndrumător Rodica Ispas – 30 de locuri disponibile – 15 lei/copil.

Atelier de pictură pe lemn , 4 august 2010, îndrumător  Cristina Dăneasa – 30 de locuri disponibile – 10 lei/copil.

Atelier de confecţionat păpuşi, 11 august 2010, îndrumător Anca Muntean – 25 de locuri disponibile – 15 lei/copil.

Atelier de olărit, 12 august 2010,  îndrumător Gheorghe Ţambrea  – 25 de locuri disponibile –  15 lei/copil.

Atelier de croşetat, 18 august 2010, îndrumător  Rodica Ispas  – 30 de locuri disponibile – 15 lei/copil.

Atelier de confecţionat podoabe din mărgele, 1 septembrie  2010, îndrumător Lucia Todoran – 30 de locuri disponibile – 15 lei/copil.

Taxe modice

Taxele pentru fiecare atelier în parte se achită la casieria din cadrul Muzeului de Etnografie Universală „Franz Binder” din Piaţa Mică, nr.11. Taxa de participare la serile de astronomie este de 5 lei/ persoană şi se achită la unul din responsabilii de pedagogie muzeală la Etno – Tehno – Parc. Înscrierile, atât pentru atelierele practice, cât şi pentru Observatorul Astronomic se fac la nr. de telefon 0269 218 040 şi 0731 310 180, sau direct la Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder”, secţia Marketing, Turism, Pedagogie Muzeală, în funcţie de locurile disponibile.

Ultima oră