mediaşul reabilitează centrul istoric şi turnurile cetăţii cu bani europeniMunicipalitatea medieşeană a lansat procedura de achiziţie publică pentru proiectarea reabilitării turnurilor şi zidurilor de fortificaţie medieval.

Municipiul Medias se remarcă drept unul din principalele aşezări urbane din Transilvania, care şi-a păstrat o bună parte din fondul construit medieval. Valoarea acestui patrimoniu este evidenţiată prin cele 54 de nominalizări pe Lista monumentelor istorice, aşezate pe o suprafaţă de aproximativ 60ha, definită ca zonă de protecţie istorică de arhitectură şi urbanism.

„Municipalitatea medieşeană a lansat procedura de achiziţie publică pentru proiectarea reabilitării turnurilor şi zidurilor de fortificaţie medievală.  Practic se va  proiecta  reabilitarea a 7.736 de metri pătraţi de ziduri de fortificaţie şi 4 turnuri medievale, valoarea totală a lucrărilor fiind de  aproximativ 1,3 milioane de lei. Cele 4 turnuri medievale sunt Forkesch, Fierarilor, Rotarilor şi Străzii Pietruite. Deschiderea ofertelor va avea loc în data de 16 august, iar proiectarea  trebuie finalizată până în luna decembrie 2011“,  a declarat viceprimarul Floarea Taropa.

Vor bani prin POR

Municipiul Mediaş a depus cerere de finanţare în vederea obţinerii de fonduri oferite de Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 5 – „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului“ pentru reabilitarea turnurilor şi zidurilor de fortificaţie.  În urma finalizării procesului de evaluare tehnică şi financiară, cererea de finanţare a fost inclusă în lista de rezervă, iar trecerea în etapa precontractuală  va avea loc în măsură în care vor fi disponibilizate resurse pentru finanţarea acestui proiect.

Ultima oră

Comentariul meu