jandarmii sibieni în merg în misiune în kosovoTrei luptători din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sibiu au fost selecţionaţi pentru a participa, în următoarele şase luni, la misiunea internaţională de menţinere a păcii în provincia Kosovo, sub egida UE (EULEX).

Detaşamentul de jandarmi români, format din 115 luptători, destinat să execute misiuni în cadrul forţei speciale de poliţie EULEX, în Kosovo, şi-a încheiat instruirea specifică şi s-a deplasat în teatrul de operaţii. Acest detaşament înlocuieşte contingentul care şi-a încheiat misiunea în luna mai a anului 2010.

Cei trei jandarmi sibieni –lt. Bălan Florin – şef Comunicaţii şi Informatică; plutonier Porime Ciprian şi plutonier Fabian Mihai – luptători în cadrul Detaşamentului, au fost selecţionaţi pe bază de voluntariat şi au participat la un stagiu de pregătire pentru misiuni internaţionale, la Şcoala de Aplicaţii a Jandarmeriei Române şi la Centrul de Pregătire şi Perfecţionare al Jandarmeriei Române de la Ochiuri.

Misiune complexă

Pe timpul stagiului de pregătire, au fost planificate şi executate evaluări parţiale, iar la final a fost organizat un examen cu probe la pregătirea de specialitate, executarea unor exerciţii specifice de tragere cu armamentul şi tehnica de luptă din dotarea jandarmilor care alcătuiesc  Unitatea de Poliţie Specială în cadrul forţei multinaţionale de menţinere a păcii, educaţie fizică şi cunoaşterea limbii engleze.

Debut pentru doi

Un ofiţer şi un subofiţer sunt căsătoriţi, cel din urmă având doi copii, în vârstă de 7 ani şi 1 an, iar celălalt subofiţer nu este căsătorit. Doi dintre ei vor participa pentru prima dată la o misiune internaţională. În contingentul care şi-a încheiat activitatea IJJ Sibiu  a fost reprezentat de către: maior Brâncoveanu Marian – şef Comunicaţii şi Informatică şi adjunct al comandantului, căpitan Timbuş Ovidiu – comandant pluton misiuni internaţionale; plt. adj. Răţoiu Ştefan; plt Fabian Mihai.

Ultima oră

Comentariul meu