asistenții maternali sibieni demisionează pe capeteDatele centralizate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Familiei şi a Drepturilor Copilului arată că, în total 14 direcţii de asistenţă socială şi protecţia copilului din ţară au primit astfel de cereri de la asistenţi sociali.

Cele mai multe solicitări de renunţare la profesia de asistent maternal profesionist au fost înregistrate în judeţele Vrancea (26), Vaslui (23), Teleorman (15), Buzău (13) şi Mureş (12), potrvit Mediafax.

Alţi zece asistenţi maternali, care doresc să renunţe la copiii pe care îi aveau în plasament, au făcut cereri la DGASPS Constanţa, nouă în Călăraşi, opt în Galaţi, câte şase în Covasna şi Sibiu, cinci în Sălaj, câte patru în Maramureş şi DGASPC Sectorul 2 şi doi la DGASPC Sector 4 Bucureşti.

Potrivit ANPFDC, reprezentanţii DGASPC din Bacău şi Mehedinţi au precizat că deşi nu au primit nicio cerere scrisă, au fost câţiva asistenţi maternali care au declarat verbal că intenţionează să renunţe la această meserie şi la copiii care le-au fost daţi în grijă.

Ultima oră

Comentariul meu