„Mânuşile Roşii”, au făcut senzaţie în penultima seară a TIFF SibiuAnunţata prezenţă a regizorului Radu Gabrea şi a echipei care a realizat filmul „Mânuşile Roşii” a făcut ca Piaţa Mică din Sibiu să fie neîncăpătoarea sâmbătă seara pentru adevărata premieră a acestui film, după cum spunea şi Mihai Chirilov, directorul artistic al Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

Strâns legat de Sibiu, atât prin faptul că o mare parte din film a fost filmată în zona Sibiului dar şi prin Eginald Schlattner, stabilit în comuna sibiană Roşia, „Mânuşi Roşii” a fost o peliculă ce a trezit sentimente contradictorii în sibieni, care au trecut de la ochi înlăcrimaţi la furie, apoi la resemnare ca la final să asculte cu sufletul la gură propria experienţă a regizorului cu sistemul odios care a subjugat România zeci de ani. Un film greu, plin de amintiri dureroase, cu o interpretare magistrală a lui Alex Mihăileanu ce a acceptat cu modestie cuvintele de laudă rostite din public la finalul proiecţiei. Întâlnirea echipei „Mânuşilor Roşii” cu sibienii a fost moderată de jurnalistul Antenei 1 Sibiu, Răzvan Marcu.

TIFF Sibiu 2010 a fost organizat cu sprijinul Consiliului Local, al Primăriei Municipiului Sibiu şi al Casei de Cultură a Municipiului Sibiu. Parteneri principali sunt EuroGsm, BenQ, News Outdoor, Buonavista Banqueting şi hotelul Ibis. Partener de promovare, Cameleon PR&Events.

Ultima oră

Comentariul meu