nouă persoane arestate în cazul furtului de armă de vânătoare şi 2000 de lei

Un număr de nouă persoane de etnie romă au fost reţinute joi după amiază şi aduse de mascaţi la sediul IPJ Sibiu pentru cercetări.

Persoanele au fost reţinute pe raza judeţului Prahova. Acestea au spus că au aruncat fişetul în râul Olt, pe raza localităţii Boiţa.

În seara zilei de marţi, Poliţia Municipiului Sibiu a fost sesizată telefonic cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns în locuinţa lui G. Nicoale, de unde au sustras un dulap metalic conţinând o armă de vânătoare.

La faţa locului s-a deplasat echipa operativă, fiind stabilit că în data de 1 iunie, în curtea locuinţei părţii vătămate, au lucrat mai multe persoane care au lipit şi reparat scocurile casei. “În jurul orei 17:00, profitând de vârsta înaintată şi neatenţia proprietarului, bărbaţii au pătruns în bucătăria imobilului şi, de pe un perete, au smuls un dulap metalic, încuiat, în care se afla o armă de vânătoare, 40 cartuşe de vânătoare, permisul port-armă, permisul de vânătoare, suma de 2000 lei, diverse chitanţe şi documente bancare”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Judeţului Sibiu. Prejudiciul total se ridică la suma de 4.000 lei. “În urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit faptul că că autorii au părăsit locul faptei cu un autoturism marca Audi 100, de culoare gri, model vechi, cu numere de înmatriculare de Ungaria. Cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale Sibiu şi Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Sibiu”, a explicat Luciana Balteş, purtător de cuvânt la IPJ Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu