finanţare de 240.000 de lei pentru copiii talentaţi din sibiuPână la data de 11 iunie mai pot trimite solicitări de finanţare cei care doresc să obţină sprijin financiar prin programul ”Pot ajuta? – MOL – program de promovare a talentelor”.

Programul se adresează copiilor şi tinerilor cu vârste între 8 şi 18 ani, care au obţinut deja rezultate bune la concursuri naţionale sau internaţionale de sport sau arte. Tinerii pot cere finanţare pentru a achiziţiona echipamentele sau instrumentele de care au nevoie pentru a-şi dezvolta talentul, sau pentru a călători la concursuri, cantonamente, concerte, expoziţii etc. ”În ultimii 4 ani au beneficiat de sponsorizări prin acest program 317 de tinere talente din ţară în valoare totală de 200.000 de Euro. Din păcate au cam lipsit aplicaţiile din judeţul Sibiu. Aceasta se explică probabil prin faptul, că nu am reuşit să-i informăm pe copiii talentaţi din acest judeţ despre această posibilitate. Nu aş crede că tinerii sibieni sunt mai puţin talentaţi decât cei din alte judeţe” – a explicat Árpád Gazda, preşedintele Fundaţiei Pentru Comunitate, organizatorul programului.

Dosare evaluate de personalităţi de marcă

Fondurile destinate acestui program sunt asigurate de MOL România, 160.000 RON fiind alocate aplicaţiilor din domeniul sportului, respectiv 80.000 de RON pentru aplicaţii din domeniul artelor. Dosarele de solicitare vor fi evaluate de jurii formate din personalităţi de marcă din cele două domenii. Juriul de sport va fi condus de Violeta Beclea-Szekely, campioană europeană la atletism, iar juriul de arte de organistul Erich Türk, lector al Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj. Informaţii despre program se pot obţine pe site-urile www.pentrucomunitate.ro şi www.molromania.ro. De pe aceste site-uri pot fi descărcate şi formularele de aplicare.

Ultima oră

Comentariul meu