peste 7,5 milioane pentru ambulatoriul de la spitalul judeţean sibiuContractul va fi semnat marţi, la sediul Consiliului Judetean Sibiu, pentru proiectul ”Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea Ambulatoriului nr. 1 al Spitalului Clinic Judetean Sibiu”.

Acest spital va beneficia de finanţare nerambursabila din fonduri europene, in valoare totala de peste 7,5 milioane lei, din care suma nerambursabila este de aproape 6 milioane lei.

Proiectul prevede dezvoltarea sistemului public de sanatate in judetul Sibiu, prin imbunatatirea infrastructurii serviciilor medicale. Modernizarea si dotarea Ambulatoriului nr. 1 al Spitalului Judetean Sibiu se va finaliza dupa 33 de luni, prin realizarea a 14 noi cabinete medicale si prin achizitionarea a 16 echipamente noi.

Practic, beneficiarul proiectului a estimat ca vor creste atat numarul consultatiilor de specialitate din unitate, cat si numarul de personal angajat in institutie, cu circa 10%. In aceste conditii este de asteptat ca incepand cu trimestrul I din 2013, in cadrul acestui ambulatoriu vor fi consultati anual peste 125.000 de pacienti, iar cifra personalului va ajunge la 183. Finanţarea va fi acordata in cadrul Axei Prioritare 3, Domeniul Major de Intervenţie 3.1 – „Reabilitarea, modernizarea şi echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate” al Programului Operaţional Regional.

„Judetul Sibiu a atras fonduri importante in infrastructura rutiera, dar nu a lasat pe ultimul plan nici domeniul social. Aceste lucruri demonstreaza interesul administratiei de a crea un cadru echilibrat, propice dezvoltarii regionale”, a declarat domnul Simion Creţu, director general ADR Centru.

Ultima oră

Comentariul meu