Grevă la Consiliul Judeţean, Primărie şi AJOFM SibiuCele trei instituţii au anunţat oficial că participă la protestele ce au loc în toată ţara. Şi 80 la sută din şcoli vor fi închise. Sistemul sanitar se bagă şi el în hora grevelor.

Comitetului Director al Alianţei Naţionale a Sindicatelor SED LEX, la care organizaţia din Consiliul Judeţen Sibiu este afiliată a hotărât declanşarea grevei de solidaritate cu salariaţii din învăţământ în ziua de 31.05.2010. „Având în vedere acordul liber exprimat al membrilor Organizaţiei sindicale din aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean privind organizarea şi participarea la acţiunile de protest împotriva reducerii salariilor cu 25%, precum şi hotărârea Biroului organizaţiei din data de 27.05.2010, în conformitate cu dispoziţiile art. 40 şi 41 alin.1 din Legea nr.168/1999, cu modificările şi completările ulterioare, privind  soluţionarea conflictelor de muncă, aducem la cunoştinţă că se declară grevă de solidaritate, în ziua de 31.05.2010, între orele 1200 – 1500” se arată într-un comunicat primit de la CJ Sibiu.

Agenţiile AJOFM închise luni

Luni, 31 mai 2010, AJOFM Sibiu si toate unitatile din subordine de pe raza judetului (Sibiu, Medias, Avrig, Agnita, Cisnadie si Dumbraveni) nu vor avea program de lucru cu publicul, urmand ca activitatile se fie reluate incepand de marti, 1 iunie.

Primăria paralizată aproape 3 ore

Biroul de presă al Primăriei Sibiu a anunţat vineri după amiază că „luni, 31 mai, între orele 7.30 – 10.00 Primăria Municipiului Sibiu nu va avea program cu publicul datorită grevei de solidaritate la care funcţionarii din instituţia noastră au aderat. După această oră programul va fi reluat în regim normal”.

Ultima oră

Comentariul meu