la sibiu a început congresul național de diabetCongresul Naţional de Diabet din Sibiu va aduce împreună peste 500 de specialişti din România şi din străinătate.

Peste 500 de specialişti au început astăzi dezbaterile în cadrul celui de-al 36-lea Congres Naţional al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice. Timp de patru zile, Sibiul va fi centrul atenţiei specialiştilor din România dar şi din străinătate, anul acesta participând un număr important de specialişti din afara ţării.

Doctorul Radu Lichiardopol, preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, totodată organizatorul acestui Congres, a declarat că ”diabetul afectează un număr estimat la 246 milioane de oameni din toată lumea, dintre care aproximativ 48 de milioane în Europa. Între 90 şi 95 % dintre aceştia suferă de diabet zaharat de tip 2, o afecţiune determinată de coexistenţa a doua defecte metabolice: pe de o parte rezistenţa ţesuturilor la acţiunea insulinei şi , pe de altă parte, incapacitatea de a secreta suficientă insulină pentru a compensa acest defect”. Congresul are loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu şi timp de patru zile se vor dezbate teme legate în principal de diabet dar vor avea loc şi lansări de carte şi prezentări de produse medicale.

Ultima oră

Comentariul meu