târgul naţional de jucării - 2010 în weekendul viitor la sibiuÎn perioada 29 – 30 mai 2010, în aşteptarea Zilei Internaţionale a Copilului, Complexul Naţional „ASTRA” organizează a treia  ediţie a Târgului Naţional de Jucării.

Târgul Naţional de Jucării, iniţiat în anul 2008, îşi propune să aducă în prim plan o categorie de obiecte uitate şi de foarte mult timp mai puţin folosite: jucăriile simple din lemn, lână şi cârpe; materiale ecologice; jucăriile bunicilor, foarte ingenioase nereprezentând nici un pericol pentru copii. Locaţia aleasă pentru această manifestare este Parcul Tineretului din Sibiu. Târgul va fi deschis spre vizitare între orele 11.00 – 19.00 şi se va bucura de prezenţa unor  renumiţi creatori populari de jucării tradiţionale din ţară fiind  presărat cu momente artistice dintre cele mai variate de la spectacole folclorice la piese de teatru, de la ateliere şcoală la jocuri şi concursuri. Dacă vom avea parte de vreme nefavorabilă, târgul va fi mutat în sala de expoziţii de la Casa Artelor (Piaţa Mică 21).

Program artistic pentru vizitatori

Pe parcursul celor două zile atmosfera generală a  târgului va fi una de veselie şi  sărbătoare deoarece, pe lângă standurile cu vânzare organizatorii pun la dispoziţia publicului un program artistic variat. Meşteri creatori şi trupe de teatru pentru copii vor fi  oaspeţi de seamă şi, totodată, gazde bune pentru toţi cei veniţi să se bucure de mirajul jocului, de surpriza jucăriei preferate, sau de „miezul dulce” al copilăriei (turta dulce, vata de zahăr, cocoşeii sau merele glasate).

„Pe toată perioada desfăşurării târgului copiii sunt invitaţi să participe la  numeroase activităţi cu caracter pedagogic dintre cele mai variate: desene pe astfal, construirea de puzzle-uri, concurs de desene cu obiectul preferat din târg şi nu numai”, spun organizatorii.

Workshop-uri pentru copii

Vor fi organizate şi ateliere pentru „micii meşteşugari” sub atenta îndrumare a meşterilor populari şi a muzeografilor, copiii având astfel ocazia să intre în contact direct cu lumea creaţiei autentice prin activităţi adaptate vârstei lor precum modelarea plastilinei, împletitul fibrelor vegetale, confecţionatul de păpuşi, zgărdane din mărgele colorate, olărit, morişti şi multe altele. La programul artistic ce se va desfăşura pe tot parcursul târgului sunt încă aşteptaţi să se înscrie elevii din şcolile sibiene.

Ultima oră

Comentariul meu