halucinant! mitropolitul ardealului, laurențiu streza, are salariu de peste 22.000 de lei pe lunăAdevărul de Seară anunță că Streza câştigă, din funcţia de decan al Facultăţii de Teologie, nu mai puţin de 162.096 de lei anual, sumă la care se adaugă un alt venit de 101.837 de lei pentru funcția de ierarh la Arhiepiscopia Sibiului.

Într-un top făcut de cotidianul sibian, figurează la loc de cinste și rectorul Universității din Sibiu, Constantin Oprean, care câştigă anual 190.220 de lei, adică peste 15.000 de lei lunar. Bani frumoși au câștigat ca bugetari și secretarii de la Primăria Sibiu și Consiliul Județan Sibiu. Secretarul primăriei, Dorin Nistor a câștigat peste 6.700 de lei pe lună, în timp ce Nicola Iordan, de la CJ Sibiu a încasat venituri lunare de aproape 17.000 de lei, asta în timp ce primarul Klaus Iohannis, câștigă aproximativ 60.000 de lei anual.

VEZI AICI TOPUL CELOR MAI MARI SALARII ÎNCASATE ÎN SISTEMUL BUGETAR SIBIAN!

Ultima oră

Participă la discuție

12 Commentarii

  1. preotii traiesc ca vai de capul lor, mai ales cei de la sate care nici nu pot ridica de la parohie 800 lei lunar, bani de salariu. statul le plateste numai o mica parte care nici nu ajunge la ei. cat despre ierarhi, e greu de spus.

  2. Cand Pavel Corut a atacat casta preoteasca a fost atacat de preacrestinii ce misuna in tara noastra…riscam sa devenim o tara fundamentalista…Preotia a devenit pentru multi si nu de azi de ieri o „meserie” f.f. rentabhila,putin stresanta si banoasa…ca fraieri care pun botul la toate se tgasesc pe toate drumuril;e…Uitati-va la „procesiunile”religioase,la bulucelile la tot felul de „moaste” reale sau comerciale…Biserica ar dori sa devenim un stat fundamentalist,fanatizat,cu puteri sporite..Or nu asta a fost vointa Domnului…care le-a lasat liberulo arbitru,iubind la fel atat pe credinciosii franatici cat si pe atei,pe liber cugetatori sau pe „pagani” cum ne place sa numim pe cei care nu sunt „crestinati”…Dumnezeu este unul singur si trebuie sa respectam pe oricine chiar daca are alta credinta daca este crestin,musulman sau iudaic…

  3. Bravo pt articol 🙂 aveti grija ca nu cumva sa va ameninte astia ca-i dati de gol :)) Asta e biserica fratilor ,poate va treziti si voi acum si va dati seama ca este vorba doar despre o afacere :)))

  4. ma intreb cui ii inspira incredere acest mitropolit, pentru cine reprezinta ceva ca om al Bisericii. ca om de afaceri da, e tare. din pacate multi au devenit adevarati oameni de afaceri in interiorul acestei institutii

  5. Mdah…..numa cand te uiti ce masini conduc „prea-cinstitii” neamului, iti dai seama ca sunt „saraci” lipiti pamantului!! Nici nu poti merge linistit duminica la slujba ca deja vin cu ligheanele sa cerseaca cate-un leu!!
    Dar…..totusi…..sunt sustinuti si sustin clasa politica!!
    Cu ei o sa se scufunde…..au ajuns sa nu mai fie de incredere nici biserica in tzara asta!!
    Vai de neamul nostru…..s-a ales praful!!

  6. Pai m-am enervat unpic:)scuze de deranj:)
    Da numi vine sa cred ce se intampla in tara asta!!!Chiar oamenii astia dorm:(
    Scuze inca odata de deranj

  7. buna seara domnule vladimir, cand o sa scrieti comentarii decente o sa le publicam.eu zic sa nu mai jigniti redactia sau pe altcineva ca nu aveti dreptul.multumesc

  8. pe langa banii oficiali, oare cati mai fac preotii pe cale neoficiala? toti banii de pe lucrurile care se vand in biserici (cruciulite, carti, lumanari, iconite) unde se duc? oare cu cat se impoziteaza acesti bani? CU 0 LEI. dar noi suntem obligati sa suportam -25% din salar, pe cand preotii se imbuiba tot mai mult pe zi ce trece.