vineri are loc bursa locurilor de muncă pentru persoane de etnie romăAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu organizează vineri, 21 mai, „Bursa locurilor de muncă pentru persoane de etnie romă” în Sibiu, Mediaş, Avrig și Agnita la sediile agenţiilor locale şi punctelor de lucru, începând cu ora 11.00.

Această măsură activă pentru combaterea şi prevenirea şomajului se adresează în special persoanelor de etnie romă, grup ţintă care întâmpină dificultăţi de integrare pe piaţa muncii, dar este deschisă tuturor celor care nu au un loc de muncă şi doresc să se angajeze. Participarea, atât a reprezentanţilor agenţilor economici cât şi a persoanelor în căutarea unui loc de muncă este gratuită.   În cadrul acţiunilor întreprinse de AJOFM Sibiu în vederea identificării locurilor de muncă vacante au fost trimise, până la această dată, invitaţii unui număr de 52 agenţi economici din judeţ. Dintre aceştia au confirmat deja participarea la bursă 9, care au pus la dispoziţie 41 locuri de muncă vacante în principal pentru muncitori calificați și necalificaţi în marochinărie, paznic, muncitori necalificați în confecţii, construcţii, patiserie, lăcătuș mecanic, vopsitor și altele. „Anul trecut în urma organizării acestui tip de bursă au fost încadrate 80 de persoane.

Datele sunt preliminare, urmând ca până la data desfăşurării bursei numărul agenţilor economici participanţi şi al locurilor de muncă să crească. În acest sens, angajatorii care doresc să participe la bursă pot să contacteze Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu, str. Morilor nr. 51 A, tel/fax 210882 sau 230089”, spune Ovidiu Ogrean, de la AJOFM Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu