jina primește 12.000.000 de lei pentru amenajarea de pârtii de schiBanii vin de pe urma proiectului „Amenajarea domeniului schiabil în comuna Jina, arealul turistic Mărginimea Sibiului” prin Programul Operațional Regional.

Prin acest proiect  va fi amenajată în zonă o pârtie de schi, ce va avea şi instalaţie transport cablu, instalaţie de zăpadă artificală, maşină de nivelat zăpada, precum şi un drum de acces pe pârtie modernizat. Pentru implementarea acestui proiect beneficiarul a prevăzut o perioadă de 29 luni şi un buget în valoare totală de peste 11,9 milioane lei, din care peste 6 milioane lei o reprezintă finanţarea nerambursabilă acordată. La finalul acestui proiect beneficiarul estimează creşterea numărului de pensiuni de la 49 la 59 şi cu 50% a numărului de turişti în zonă. „ Au fost depuse multe proiecte, care au depăşit cu mult bugetul alocat, fapt ce demonstrează că reabilitarea, extinderea sau modernizarea infrastructurii turistice reprezintă o prioritate iar fondurile nerambursabile sunt o soluţie concretă de dezvoltare. Deşi a durat până s-a finalizat evaluarea proiectelor, acum începe perioada cea mai grea pentru beneficiari, implementarea proiectelor şi atingerea indicatorilor propuşi. Noi îi vom susţine pe perioada implementării şi a monitorizării ce va urma după finalizarea proiectelor”, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.

Selecție la sânge

Un număr de 58 proiecte au fost depuse în total pe acest domeniu, din care 33 proiecte au fost respinse şi un număr de 8 proiecte au mai rămas  în curs de evaluare solicitând spre finanţare 9,29 milioane euro. Alte 11 cereri de finanţare sunt în etapă precontractuală premergătoare semnării contractelor. Până în prezent un număr de opt cereri de finanţare, inclusiv cele semnate miercuri 12.05.2010, au fost aprobate spre finanţare. Bugetul alocat acestui domeniu a fost depăşit de către proiectele depuse cu 18,14 milioane euro.

Ultima oră

Comentariul meu