biblioteca universităţii “lucian blaga” din sibiu s-a îmbogăţit cu 2200 kg de carteDonaţia de carte provine din Germania şi reprezintă colecţia personală a unui iubitor de artă, care a dorit să înzestreze o bibliotecă tânară din România cu cărţi colecţionate în ultimii treizeci de ani.

Joi au sosit la Sibiu 120 de cutii cu cărţi valoroase din domeniile artă, filosofie, religie, beletristică, reprezentând biblioteca personală a lui Wolfgang Bünemann, din Göppingen, Germania. Donatorul a suportat atât cheltuielile de transport, cât şi costurile de împachetare a cărtilor. Donaţia a fost mijlocită de dr. Karin Hellwig din München, istoric de artă la Biblioteca Institutului  Central de Istoria Artei  din München. Karin Hellwig a luat legătura cu Biblioteca Universităţii în urmă cu mai putin de trei luni şi a stabilit detaliile procedurii de donaţie şi a transportului cărţilor. Buna colaborare cu reprezentanţii bibliotecii s-a concretizat prin sosirea la Sibiu a celor 2200 kg de carte săptămâna trecută.

Cărţile sunt foarte bine întreţinute, reprezintă ediţii deosebite, foarte valoroase (de ex. o ediţie completă de istoria artei austriece, în valoare de aproximativ 600 de euro, nenumărate albume de fotografie, artă veche şi contemporană).

Ultima oră

Comentariul meu