Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a primit încă patru autospeciale în valoare totală de peste 700.000 de euro în afară de această maşină pentru accidente nucleare.

ISU Sibiu s-a ales cu această dotare graţie proiectului de „achiziţionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de Urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat, în reginunea 7 centru”, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, cu o autoscară de 42 de metri şi 3 autospeciale de intervenţie în caz de incedii de pădure. „Fiecare judeţ a mai primit prin POR încă 720.000 de lei şi s-a decis să fie cumpărate aceste autospeciale” a explicat Martin Bottesch, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, insitituţie care „patronează” ISU Sibiu.

Tot la Sibiu va ajunge şi o autospecială de intervenţii în caz de accident, nuclear, biologic, chimic sau radiologic, dotată cu tehnologie de ultimă oră. Aceasta costă aproximativ 2.200.000 de lei. Vor mai fi aduse în curtea ISU Sibiu o autospecială de descarcerare în caz de accidente grele şi încă una pentru lucrul cu apă şi spumă.

Maşinile vechi donate în judeţ

ISU Sibiu va dona formaţiilor de pompieri din judeţul Sibiu patru autospeciale din vechiul parc auto ce vor fi scoase din uz odată cu aducerea maşinilor noi. ISU spune că prin punerea în funcţiune a noilor autospeciale, timpul mediu de răspuns al unităţilor mobile de intervenţie la locul accidentelor s-a redus aproape la jumătate, de la 48 la 27 de minute în zonele rurale şi de la 25 la 13 minute în cele urbane.[nggallery id=570]
VIDEO:Dan Claudiu Buzdugan-FOTO:Andreea Petresc

Ultima oră

Comentariul meu