o femeie de 150 de kilograme şi 1,5 metri înălţime, a născut un copil prin cezariană la maternitate
Arhivă

Profesorul Universitar Doctor Adrian Stretean, seful Clinicii Obstetrică –Ginecologie, sprijinit de o echipă de medici, a  efectuat vineri, o operaţie cezariană dificilă la o pacientă cu obezitate morbidă.

Femeia  în vârstă de 38 de ani, din Sibiu, cu o înălţime de 1,50 metri şi o greutate de  peste 150 de kilograme, a născut prin cezariană un copil prematur de 1250 de grame, care se află sub supraveghere medicală în cadrul Compartimentului Terapie Intensivă.

“Acestă interventie a fost necesară datorită patologiei prezentate de gravida, hipertensiune indusă de sarcina, formă severă, aparută pe fondul obezităţii morbide a pacientei şi care a necesitat efectuarea operatiei cezariene la 32 de saptămâni. Interventia chirurgicala a fost dificilă, a necesitat o echipa medicala formata din 5 medici şi o asistentă instrumentară,. dar a decurs în condiţii bune, fără incidente intraoperatorii.

Pacienta se simte bine

Evoluţia postoperatorie imediata a pacientei este favorabila, existând totusi posibilitatea aparitiei ulterioare a unor complicaţii, astfel pacienta se află in permanenţă sub supraveghere  medicală in cadrul  Serviciul de Terapie Intensiva, a declarat Prof. Univ. Dr. Adrian Stretean, seful Clinicii Obstetrică –Ginecologie.În cadrul Maternităţii spitalului s-au mai efectuat astfel de intervenţii la gravide cu obezitate, dar acest caz este unul deosebit, pacienta prezenta cel mai mare grad de obezitate, accentuat de raportul între inaltime si greutate, fapt care a dus implicit la creşterea dificultăţii intervenţiei chirugicale.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. cine dracu s-a urcat pe un animal si a facut un copil?ala da disperat.