alpinistă găsită moartă în munţii făgăraş în apropiere de bâlea lacAlpinista în vârstă de 41 de ani, din Cluj, care a fost dată dispărută în zona creastă a Munţilor Făgăraş a fost găsită moartă de către salvamontişti, într-o prăpastie din zona Vârfului Buda, conform agenţiei Mediafax.

Potrivit celor de la Mediafax, zona în care a fost găsită femeia se află la o altitudine de aproximativ 2.400 de metri, cadavrul fiind găsit într-o prăpastie adâncă de 70 de metri.

Salvamontiştii spun că este posibil ca femeia să fi fost suprinsă de o avalanşă în zona respectivă şi aruncată de pe creastă în prăpastie. „Am adescoperit-o în zona Vârfului Bud. Este într-o prăpastie şi urmează să o scoatem de aici şi să o transportăm undeva la baza muntelui, iar operaţiunile vor mai dura câteva ore”, a declarat Ion Sănduloiu. El a precizat că trupul neînsufleţit va fi dus la morga Spitalului Judeţean din Piteşti pentru necropsie, astfel încât să fie stabilite cauzele decesului.

Femeia, Anda Goleanu, era din Cluj-Napoca şi a încercat să facă un traseu de creastă, traversând Munţii Făgăraş din judeţul Argeş până în judeţul Sibiu. Ea a plecat în munţi singură, încă de vineri, iar dispariţia acesteia a fost anunţată abia luni de către prietenul său, care nu a mai putut să ia legătura cu ea pe telefonul mobil.

CITIŢI ÎNTREAGA POVESTE AICI

Ultima oră

Comentariul meu