hoţii au spart catedrala din mediaş şi au furat banii pe lumănăriIncidentul a avut loc la finele săptămânii trecute când după ce hoţii au pornit intenţionat sistemul de alarmă al bisericii.

În după-masa zilei de ieri, Manciu Maria a sesizat Poliţia Municipiului Mediaş cu privire la faptul că în perioada 26-27 aprilie persoane necunoacute au pătruns în interiorul unei Bisericii din Mediaş şi au sustras bani dintr-un dulap. Cei 680 lei care au dispărut erau bani proveniţi din vânzarea de lumânări, calendare şi alte obiecte religioase.

Ce zice Poliţia Sibiu

Furtul s-a comis în data de 26 aprilie în timpul zilei când Biserica era deschisă. La ora 17.00, Biserica a fost închisă de către un cârstelnic, fiind pus în funcţiune şi sistemul de alarmare antiefractie al acesteia. Imediat după părăsirea Bisericii, acesta a auzit alarma intrând în functiune şi s-a întors să vadă ce s-a întâmplat. A deschis Biserica şi a intrat într-o încăpere unde se afla montat sistemul de alarmare, lăsând uşa de la intrarea în Biserica larg deschisă şi nesupravegheată, existând posibilitatea ca în acel timp autorul furtului să fi părăsit incinta Bisericii. “Cercetarile sunt continuate de poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Mediaş în vederea identificării autorului”, spune Luciana Balteş, purtător de cuvânt la IPJ Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu