dsv-ul a închis o fermă de porci și a dat amenzi de peste 5.400 de leiSpecialiştii din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu, au întreprins  acţiuni de evaluare a stării de funcţionare a fermelor profesionale cu animale şi păsări.

În baza acestor evaluări, au fost efectuate controale privind asigurarea protecţiei fermelor. Astfel, au fost monitorizate lucrările de modernizare la 17 ferme de vaci cu lapte (termen de finalizare 2010), 4 ferme de găini ouătoare (termen de finalizare 2012) două ferme de găini oătoare în sistem ecologic care sunt în curs de finalizare, o fermă cu porcine, 3 ferme piscicole, 4 ferme cu melci şi 6 stupine, pentru care s-a prelungit termenul de finalizare a lucrărilor cu un an.

Controale drastice

S-au efectuat 33 controale la  ferme de bovine, 8 la ferme de porcine, 19 la ferme de păsări, 83 controale la gospodării ale populaţiei, 4 controale în târguri şi 12 controale la abatoare urmărindu-se realizarea lucrărilor de modernizare tehnologică, asigurarea condiţiilor de adăpostire, hrănire, ingrijire, exploatare, transport şi sacrificare..

S-au examinat la laboratorul DSVSA Sibiu, 35 surse de apă, 81 probe de furaje şi 245  probe privind eficienţa acţiunilor de dezinfecţii  în adăposturi cu animale.

Fermă închisă

Pentru deficienţele constatate, inspectorii DSVSA Sibiu au aplicat şase amenzi în valoare de 5.400 lei (un fermier şi cinci proprietari individuali de animale)  iar alţi nouă au fost avertizaţi. Pentru neasigurarea condiţiilor optime de tehnologie şi biosecuritate, s-a dispus sistarea activităţii la o fermă de porcine, efectivul existent fiind în curs de lichidare prin sacrificare.

Ultima oră

Comentariul meu