video - primăria din biertan va fi executată de bercea mondialu pentru o datorie de 1.400.000 leiCorpul de control al prefectului a constatat că sentinţa dată de Tribunalul Olt prin care se va trece la executarea silită a primăriei din Biertan va fi pusă în aplicare. Primarul Cornel Raţiu a fugit din comună şi s-a internat la sanatoriul în Părâul Rece.

După ce miercuri, la Instituţia Prefectului Sibiu, viceprimarul comunei Biertan, Maria Florea, secretarul comunei, Elisaveta Cândea şi contabilul primăriei, Viorica Popovici, au solicitat o întrevedere cu prefectul Constantin Trihenea în care au semnalat prefectului existenţa unei sentinţe definitive şi irevocabile a Tribunalului Olt, Slatina, din 13 aprilie, conform căreia Consiliul Local Biertan, prin primarul comunei, este obligat la plata unei sume de peste 600.000 lei, prin procedura execuţiei silite, joi dimineaţă s-au prezentat şi concluziile trase de . corpul de control al instituţiei, după vizita la Biertan, în vederea unei documentări.

Bercea Mondialu vrea banii

Situaţia semnalată prefectului, de către d-na viceprimar Florea, a apărut ca urmare a neachitării, de către CL Biertan, a unei părţi din obligaţiile rezultate din contractul de achiziţie de materiale pentru stingerea incendiilor, din partea firmei Inter Top Metal SRL, cu sediul în localitatea Potcoava, judeţul Olt. Drept urmare, conform dispoziţiilor legale, conturile Primăriei Biertan pot fi blocate în următoarele 6 luni, în cazul în care debitul nu este achitat. „În aceste condiţii, Instituţia prefectului nu poate decât constata existenţa sentinţei definitive şi irevocabile a Tribunalului Olt, ce trebuie pusă în aplicare”, a spus purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Dorin Teodorescu.

Ultima oră

Comentariul meu