pieţele sibiene au un grad de ocupare maxim. începe mutarea comercianţilor en-gros în piaţa oborÎn prezent Serviciul Public Administraţia Pieţelor administrează 433 de mese, 52 de standuri pentru comercializarea fructelor şi a florilor şi 363 de spaţii comerciale toate acestea fiind ocupate în proporţie de 100% începând cu luna mai.

În privinţa meselor, acestea sunt ocupate în proporţie de 75% în afara sezonului prin plata unei taxe zilnice, în funcţie de condiţiile meteo. Începând de luni mai multe servicii din cadrul primăriei vor colabora pentru a susţine acţiunea Serviciului de Administrare a Pieţelor de mutare a comercianţilor în regim en-gros în Piaţa Obor, în zona special amenajată. Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat împreună cu Poliţia Comunitară vor verifica parcările respectiv pieţele pentru a se asigura că toţi cei care comercializează produse en-gros vor fi mutaţi în noua locaţie.

Pliante pentru cumpărători

Pentru a-i înştiinţa pe aceştia cu privire la această măsură municipalitatea prin serviciul specializat a distribuit pliante de informare pentru cumpărători şi pe comercianţi cu privire la această măsură. De asemenea, serviciul menţionat va suplimenta locurile în pieţele sibiene pentru producători de sezon care provin din zonele limitrofe Sibiului. Referitor la investiţiile avute în vedere în acest sector, Administraţia Pieţelor a demarat deja investiţiile în Piaţa Rahovei care prevăd modernizarea platourilor pentru comercializarea răsadurilor, pepenilor şi verzei şi a realizat lucrările de sezon în pieţele sibiene: reparaţia copertinelor şi acoperişurilor, văruiri, zugrăviri, curăţenie, etc. „Pentru anul acesta aşteptăm încasări bune din comerţul în pieţele sibiene, mai mari decât din cele de anul trecut datorită cererilor mari de ocupare, dar şi datorită contractelor în derulare care merg bine. În acest context municipalitatea va demara şi lucrările de refacere a chioşcurilor arse din Piaţa Obor, la standarde moderne şi corespunzătoare” a declarat primarul Klaus Iohannis.

Ultima oră

Comentariul meu