fără căsătorii civile pe 1 mai. serviciul stare civilă este închis la sibiuServiciul Stare Civilă  nu va oficia căsătorii în data de 1 Mai, fiind zi nelucrătoare stabilită  de lege. Decizia a fost anunțată joi de municipalitatea sibiană.

În mod normal, acest Serviciu îşi desfăşoară activitatea şi în zilele de sâmbătă, această zi fiind cea mai solicitată pentru oficierea căsătoriilor. Tocmai de aceea, pentru a evita eventualele neplăceri dorim să aducem la cunoştinţă cetăţenilor faptul că în data de 1 Mai nu se prelua cereri şi nici nu se vor oficia căsătorii. Persoanele interesate se pot căsători în zilele de miercuri, 28 aprilie,joi 29 aprilie și vineri 30 aprilie. ”Amintim că legislaţia privind termenul de depunere a actelor în vederea oficierii căsătoriei civile s-a modificat în iunie 2009. Dacă înainte actele puteau fi depuse cu maxim 14 zile şi minim 10 zile înainte de data oficierii, în prezent termenul de depunere a actelor este de 10 zile înainte de oficierea căsătoriei, termen care include data depunerii declaraţiei de căsătorie (depunerea dosarului cu acte) şi ziua oficierii căsătoriei”, a explicat primarul Klaus Iohannis.

Depunerea actelor necesare căsătoriei se va face în zilele de luni, marţi, miercuri şi joi între 8 şi 10.30 şi între 13.30 şi 15.30. În zilele de vineri nu se primesc dosare în vederea oficierii căsătoriei, deoarece căsătoria ar trebui să se oficieze duminica, zi nelucrătoare pentru Serviciul Stare Civilă. Oficierea căsătoriei se va face în zilele de miercuri, joi, vineri şi sâmbătă.

Ultima oră

Comentariul meu