Pacienţii cu afecţiuni osteoarticulare reumatice sau posttraumatice vor putea beneficia, din acestă lună, în cadrul Secţiei Clinice Recuperare Medicală, Medicină Fizică şi Balneologie a spitalului, de modalităţi eficiente de tratament cu ajutorul unui aparat laser de ultimă generaţie.
Aparatul a fost achiziţionat în urma unei donaţii din partea unei firme sibiene, iar valoarea acestuia se ridică la proximativ 30.000 de lei. “Dotarea secţiei cu un astfel de aparat reprezintă un mare beneficiu pentru pacienţii cu astfel de afecţiuni. Acesta metodă moderna ofera un tratament eficient si rapid, cu rezultate evidente, dovedite stiintific, vizibile după 5-10 şedinte de terapie laser”, a declarat Florina Popa, şef lucrări, medic primar în această secţie.
În cadrul secţiei sunt trataţi şi recuperati si pacienţii cu suferinte neurologice, ortopedice şi posttraumatice, iar pentru cei care nu se pot deplasa, tratamentul (electroterapie, masaj, gimnastică, aplicaţii de parafină) se face la patul bolnavului.
Secţie cu 42 de angajaţi
Secţia Fizioterapie I a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu are 35 de paturi pentru spitalizarea continuă şi 8 pentru cea de zi, iar în cadrul secţiei îşi desfăşoară activitatea 42 de angajaţi (medici, asistente, kinetoterapeuţi, maseuri), care aplică mii de proceduri pentru aproximativ 250 de pacienţi din sistemul ambulator în fiecare lună, la care se adaugă şi pacienţii internaţi. „Pentru că solicitările din partea pacienţilor sunt numerose, în prezent, s-au facut programari pentru lunile mai şi iunie. Avem foarte mulţi pacienţi care vin şi din alte judeţe pentru a se trata la noi”, a mai declarat Florina Popa.
Nevoie de fonduri pentru secţie
În perioada următoare, reprezentanţii secţiei, cu susţinerea conducerii spitalului, doresc să realizeze un proiect pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile în domeniul medical. Sumele obţinute vor fi folosite pentru mansardarea clădirii, construirea unui lift exterior, reabilitarea interiorului secţiei şi dotarea cu aparatură medicală.