trei persoane rănite uşor în poligonul cârţişoara în timp ce furau fier vechiÎn după-masa zilei de ieri, în jurul orelor 16.00, Spitalul Clinic Judeţean Sibiu a sesizat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu cu privire la faptul că la Unitatea Primiri Urgenţe s-au prezentat 3 persoane de sex masculin care prezentau plăgi rezultate în urma exploziei unui corp metalic.

Din relatările celor 3 victime s-a stabilit faptul că incidentul s-a produs în zona împădurită din Cârţişoara, aceştia neoferind detalii suplimenare.  În urma verificărilor efectuate de către echipa operativă formată din poliţişti ai Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Serviciului Ordine Publică, Poliţiei Oraşului Avrig şi Postului de Poliţie Cârţişora s-a stabilit faptul că cei trei bărbaţi s-au accidentat în partea de sud-est a Poligonului Militar Cârţişoara ce aparţine Ministerului Apărării Naţioanle.

Doi din Avrig, unul din Porumbacu

Din primele verificări a rezultat că cei trei bărbaţi, respectiv  G.Traian, în vârstă de 44 de ani, domiciliat în localitatea Porumbacu de Jos, judeţul Sibiu , H. Florin, în vârstă de 19 ani, domiciliat în localitatea Avrig, judeţul Sibiu şi  M.B., în vârstă 17 ani, domiciliat în localitatea Avrig, judeţul Sibiu, se aflau în zona poligonului militar pentru a sustrage fier vechi, au găsit elementele de muniţie împrăştiate în poligon, iar în urma aplicări unor lovituri cu un corp dur, un element de muniţie a explodat rănindu-i uşor pe cei trei bărbaţi. „În respectiva zonă fost găsite împrăştiate aprox. 10 lovituri de aruncător de grenade AG.7 cu încărcatura inerta, rezultate în urma tragerilor de exerciţiu în poligon.  S-a procedat la ridicare acestor elemente de muniţie rezultate în urma exploziei, precum şi a restului de lovituri de către reprezentanţii unităţii militare”, a explicat Luciana Balteş, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu. Cercetările în acest caz sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi nerespectarea regimului materiilor explozive, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 279 si 280 cod penal.

Ultima oră

Comentariul meu