protocol semnat în cazul scandalului alimentării cu apă de la copşa micăAcesta prevede trei puncte bine stabilite printre care şi faptul că soluţia tehnică de alimentare cu apă brută va fi din acumularea permanentă Ighiş, iar, în caz de avarie sau nivel scăzut în lac, să fie trecută pe priza de captare de pe râul Târnava Mare.

La invitaţia prefectului Constantin Trihenea, luni la sediul instituţiei, s-a desfăşurat o dezbatere  cu participarea primarului oraşului Copşa Mică, Daniel Mihalache, directorului general al SC SOMETRA SA, Dimitrios Samaras, directorului Administraţiei Bazinului Apele Mureş (ABAM), Nicolae Bărbieru, şi a unor consilieri şi specialişti din cadrul celor trei instituţii. Subiectul întâlnirii a fost medierea punctelor de vedere cu privire la alimentarea cu apă, în scop menajer, a oraşului Copşa Mică.

Negocieri aprinse timp de 3 ore

După peste trei ore de discuţii, părţile au convenit, pentru ieşirea din criza de alimentare cu apă a oraşului, următoarele : 1. pentru anul 2010 preţul prestărilor de servicii, către SC SOMETRA SA Copşa Mică, percepute de către ABAM va fi de 164 lei/mii mc; 2. în viitor, soluţia tehnică de alimentare cu apă brută va fi din acumularea permanentă Ighiş, iar, în caz de avarie sau nivel scăzut în lac, să fie trecută pe priza de captare de pe râul Târnava Mare; 3. ca mijloc de comunicare, se va utiliza Nota scrisă, din partea furnizorului ABAM către utilizatorii SC SOMETRA SA şi Primăria oraşului Copşa Mică; 4. părţile au mai convenit să depună toate diligenţele pentru rezolvarea operativă a problemelor care pot apărea, în scopul evitării întreruperii alimentării cu apă a populaţiei oraşului Copşa Mică şi zona limitrofă.

Ultima oră

Comentariul meu