hoți de motorină opriți cu focuri de armă la mediașCinci persoane au fost prinse în flagrant în timp ce sustrăgeau motorină din două cisterne ale unor autotrenuri parcare pe strada Ighișului din Mediaș. Polițiștii au tras focuri de armă în aer pentru a îi opri pe hoții care au încercat să fugă.

O patrulă din sistemul de ordine şi siguranţă publică a Poliţiei Municipiului Mediaş, formată din 2 agenţi de poliţie, au observat duminică seară în jurul orei 23.40, pe strada Ighişului din municipiul Mediaş, trei persoane ce sustrăgeau combustibil din două autotrenuri ce se aflau parcate. În momentul în care agentii de poliţie s-au apropiat de cele trei persoane, în vederea legitimării, acestea au abandonat furtunele şi bidoanele pe care le foloseau şi au fugit. Pentru reţinerea celor 3 suspecţi, după efectuarea somaţiei legale, poliţiştii au folosit armamentul din dotare trăgînd trei focuri în plan vertical. ”Cu ocazia folosirii armamentului din dotare nu au rezultat victime”, a explicat Luciana Balteș, de la IPJ Sibiu.

Furaseră 100 de litri de motorină

Cei trei bărbaţi au fost reţinuţi si indentificaţi de poliție. Este vorba de Corfu Mihai, în vârstă de 34 ani, Bârcea Augustin, în vârstă de 23 ani şi Weltan Gabriel, în vârstă de 16 ani, toţi domiciliaţi în localitatea Blăjel, judeţul Sibiu. Totodată , agenţii de poliţie au identificat alţi 2 bărbaţi, complici ai acestora, care se aflau într-un autoturism din apropiere, respectiv Weltan Cristian, în vârstă de 25 ani şi Corfu Cristian, în vârstă de 23 ani, ambii domiciliaţi în localitatea Blăjel, judeţul Sibiu. Până în momentul în care au fost depistaţi de către poliţişti, suspecţii au sustras din cele 2 autotrenuri aprox. 110 l de motorină, depozitate în bidoane de plastic.

Riscă închisoarea

Cercetările în acest caz sunt continuate de către lucrătorii Biroului Investigaţii Criminale Mediaş, cu autorii în stare de reţinere, urmând ca în cursul acestei zile, 12 aprilie a.c., să fie prezentaţi Parchetului de pe lîngă Judecatoria Mediaş, respectiv Judecătoriei Mediaş cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Ultima oră

Comentariul meu