Bănățenii au jucat mai bine în primul și ultimul sfert. Gazul a părut că și-a consumat benzina în semifinala de vineri cu Asesoft.

Finala Cupei dintre Gaz Metan și Elba Timișoara a fost mult mai disputată decât și-ar fi închipuit cei prezenți la partidă.

Veniți din pozția ca a 3-a favorită la câștigarea trofeului pe care în ultimii ani și l-a acontat Asesoft Ploiești, gruparea bănățeană a fost de departe surpriza plăcută a turneului organizat la Sibiu.

Elba a controlat ostilitățile în mare parte în fața unui Gaz Metan care a părut că a dat tot ce a avut mai bun în semifinala de vineri cu Asesoft. Dzambic și Pesic au fost în mare formă, spre satisfacția lui Dragan Petricevic. Velickovic a fost și el un excelent marcator și a completat jocul excelent al grupării timișorene. Elba s-a văzut condusă după 10 minute cu 22-21, dar sfertul doi a fost la discreția bănățenilor. Gazul a replicat doar palid prin Howell și Nicoară, în condițiile în care Pavlovic și Dumitrescu au fost departe de evoluțiile pe care le-au avut în semifinala cu Asesoft. Chiar și așa medieșenii au egalat pe tabelă în minultul 19, scor 42-42, dar până la urmă la vestiare au intrat în avantaj cei de la Elba, tabela arătând scorul de 44-43 pentru Timișoara.

Sfertul lui Pesic

Timișoara nu a cedat inițiativa în joc sau pe tabelă nici în partea a treia a meciului. Petricevici l-a băgat inteligent în joc pe Tudosă, odihnind-ul pentru final pe Dzambic, iar Elba a jucat aproape perfect. Mediașul s-a văzut condusă și la 8 puncte, dar a revenit pe final de sfert trei și a mai recueprat din diferență, scorul după 30 de minute fiind de 62-59 pentru Timișoara.

10 minute de foc

Ultimele 10 minute ale partidei au fost incredibil de disputate. Pesic și-a ieșit din mână și a început să rateze de la 3 puncte, iar de partea cealaltă Nicoară a jucat din ce în ce mai bine. Gazul s-a apropiat în minutul 34 la numai un punct pe tabela de marcaj, spre dezamăgirea fanilor bănățeni. Dzambic a fost însă ”argint viu” pentru Elba, sârbul ieșind din nou la rampă ca și în prima parte a meciului. Timișoara s-a ținut tare și a beneficiat și de ”ajutorul” lui Zigeranovic și Nicoară, cei doi părăsind terenul cu câte 5 greșeli personale. Bănățenii au câștigat într-un final cu 92-83 și au dus cupa la Timișoara.

ELBA:

Dzambic 15, Velickovic 23, Pesic 24, Marcovic 10, Păltinișanu 4, Grubișic 11, Talabă 5.

GAZ METAN:

Zigeranovic 8, Pavlovic 16, Dumitrescu 8, Phelps 10, Drăgușin 1, Howell 14, Jucan 3, Nicoară 23.

VEZI AICI O GALERIE FOTO DIN TIMPUL MECIULUI ȘI DE LA FINALUL PARTIDEI

ȘTIRI DE MECI

Au tăiat plasa la coșuri

Bucuria timișorenilor a fost fără margini la final. Jucătorii au plâns de bucurie și s-au tăvălit pe jos în lacrimi. Baschetbaliștii lui Petricevici au sprintat către sectorul suporterilor imediat ce sirena a sunat finalul meciului și au sărit în brațele fanilor veniți din Banat.

Sală pro Mediaș

Ca și vineri, majoritatea spectatorilor veniți să vadă finala mare a Cupei României, au fost fani ai grupării din Mediaș, echipă care este în județul Sibiu. Spectatorii sibieni au aplaudat și chiar au scandat de câteva ori numele Gazului. Galeria Mediașului a scandat și ea numele lui CSU Sibiu, aceștia fiind aplaudați de cei aproximativ 1500 de spectatori.

Galerie de la Timișoara

Elba a venit la Sibiu însoțită de o galerie formată din aproximativ 100 de fani. Bănățenii au cântat pe tot parcursul meciului cu Gaz Metan.„ Totuși o parte din ei au ajuns la Jandarmerie, după ce înainte de meci cei de la firma de pază Ippon-Med i-au bruscat pentru că au vrut să scoată câteva steaguri să le fluture în sală. Trei suporteri au părăsit sala cu cătușe la mâini.

Iacobescu a ținut cu Elba

Președintele clubului Asesoft Ploiești, Alexandru Iacobescu a fost suporter pentru Elba Timișoara, în finala cu Gaz Metan. Iacobescu a sărit în sus de bucurie și a aplaudat la aproape toate reușitele celor din Timișoara.

Fără majorete la finală

Cei de la Asesoft Ploiești nu au mai lăsat majoretele să ”încingă” atmosfera și la finala mare. Fetele au părăsit sala imediat după încheierea finalei mici, câștigată de Asesoft cu 82-73. Nici proiectoarele cu care au fost prezentate imagini în direct de la meciurile de ieri și din finala mică nu au mai fost aprinse la finala mare, ele fiind aduse tot de Asesoft. Totuși sistemul de sunet a fost lăsat de ploieșteni până după meciul Elba – Gaz Metan.

Ultima oră

Comentariul meu