foto-video: rromi au mărşăluit prin oraş şi au dansat în piaţa mare şi la copşa micăÎn jur de 80 de persoane de etnie romă au participat la festivităţile organizate de Ziua Internaţională a Romilor, avute loc joi la Sibiu. Şi la Copşa Mică rromi au sărbătorit eveimentul la primăria din localitate.

Cu mult mai puţin fast, festivităţile au debutat în Turnişor, puţin înainte de ora 12.00. De acolo alaiul de rromi în frunte cu regele Florin Cioabă a pornit spre centrul oraşului. Rromii au făcut un popas în Centrul de Informare a Turiştilor din cadrul Primăriei Sibiu, acolo unde organizatorii au acordat diplome aniversare preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu, Martin Bottesch, precum şi altor oficialităţi din administraţia locală. Totul s-a încheiat joi după amiază cu câteva dansuri specifice.[nggallery id=540]

Sărbătoare şi la Copşa Mică

foto-video: rromi au mărşăluit prin oraş şi au dansat în piaţa mare şi la copşa micăCopşa Mică a sărbătorit comunitatea romă, prin organizarea unui simpozion dedicat Zilei Mondiale a Romilor. La eveniment au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai poliţiei oraşului, ai comunităţii rome, dar şi membrii Grupului de Dezbateri Publice.

Invitaţii, aproximativ 50 persoane, au fost întâmpinaţi de domnul Primar, care a ţinut un discurs de bun venit oaspeţilor.

În continuare, domnul Rotar Nicolae – consilier pe probleme ale romilor, a realizat un scurt istoric al comunităţii rome din România, şi a prezentat proiectele de viitor sau aflate în desfăşurare pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii romilor şi a relaţiilor între aceştia şi ceilalţi locuitori.Au luat cuvântul şi membrii Sfatului Bătrânilor şi ai Grupului de Dezbateri Publice, care au subliniat existenţa unei relaţii armonioase între membrii comunităţii noastre, indiferent de etnie.

Ultima oră

Comentariul meu