patru turişti înzăpeziţi salvaţi de jandarmi cu atv-ul la gâtul berbeculuiPatru persoane au fost ajutate de Jandarmii montani după ce au rămas cu autoturismul înzăpezit la aproximativ 8 kilometri, între Păltiniş şi Sadu spre Gâtul Berbecului.

În data de 5 aprilie la ora 23.15, Jandarmeria a fost solicitată pe Sistemul Naţional Unic Apeluri de Urgenţa „112” de către şoferul  unui autoturism Audi A4, fiindcă între staţiunea Păltiniş şi loc. Sadu la aproximativ 8 kilometri spre Gâtul Berbecului, a rămas blocat  pe drum din cauza zăpezii prea mari, în maşină aflându-se alte trei persoane, două femei şi doi bărbaţi, una dintre femei fiind însărcinată dar fără a avea probleme.

Salvaţi cu ATV-ul

Doi subofiţeri de Jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Păltiniş, s-au deplasat cu un mijloc de transport tip A.T.V. pentru asigurarea măsurilor de prim ajutor şi acordarea sprijinului persoanelor aflate în maşină. „Cei patru prieteni cu vârste cuprinse între 30-35 de ani din mun. Sibiu au susţinut că intenţionau să se deplaseze în plimbare spre lacul de la Gâtul Berbecului, pe drumul mai scurt din staţiunea Păltiniş. În jurul orei 01.30, turiştii au fost transportaţi la un refugiu silvic de unde au fost preluaţi de rudele acestora, fără a se înregistra persoane rănite sau pagube materiale”, a explicat Alexandru Costea, ofiţer relaţii publice la Jandarmeria Sibiu.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Mountainier Jandarmeria teams are very helpful, friendly and courtious to tourists that are from another country.

  2. Nu inteleg de ce atunci cand redactezi o informatie- daca nu cunosti zona „intamplarilor’ – nu pui mana pe o harta ca sa faci un minim de informare.Cei din Paltinis vroiau sa ajunga la acuimularea Negovanu (Gatu berbecului) locatie care este la multi Km de localitatea – prima Rau Sadului si apoi Sadu-. Cu Sadu – stirea respectiva – are comun doar raul omonim pe care se afla locatia unde intentionau turistii sa ajunga.Deci ei au plecat pe traseu Paltinis-Poiana Muncel si trebuiau sa ajunga la Rozdesti aproape de coada lacului Negovanu.Cam asta trebuia scris./