FOTO: Claviatură de pian pe trecerile de pietoni din SibiuÎn 2010 se împlinesc 200 de ani de la naşterea compozitorului şi pianistului Fryderyk Chopin. Cu acest prilej, în numeroase oraşe din lume, inclusiv Sibiu se organizează o serie de evenimente în dorinţa de a sublinia caracterul internaţional al acestei aniversări.

La iniţiativa Institutului Polonez din Bucureşti, care coordonează acţiunile legate de Anul Chopin în România, Primăria Sibiu a pus în practică proiectul “Claviatura pe trecerea de pietoni”, care constă în realizarea câtorva treceri pietonale asemănătoare unei claviaturi de pian. Ideea acestui proiect  creeat pentru Primăria Generală a Varşoviei aparţine artistelor poloneze Helena Czernek şi Klara Jankiewicz.

Cinci treceri deja marcate

În Sibiu au fost marcate până în prezent cinci treceri de pietoni: pe Bulevardul Vasile Milea – în dreptul Băncii Carpatica, trecerea pietonală de pe strada Andrei Şaguna din dreptul Colegiului Octavian Goga, cea de pe Bulevardul Victoriei colţ cu strada Banatului, trecerea pietonală situată la intersecţia Bulevardului V. Milea cu Semaforului şi cea de la intersecţia Bulevardului V. Milea cu Piaţa Unirii. „Pe lângă acestea, vor mai fi marcate tot sub forma unei claviaturi de pian şi trecerile pietonale de pe Bulevardul Coposu (cea de la Sala Thalia şi cea de la Teatru Radu Stanca), însă doar după finalizarea lucrărilor de refacere a carosabilului afectat”, a spus joi în conferinţa de presă, primarul Klaus Iohannis.[nggallery id=537]

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii