artmania festival 2010 anunță prima trupă ce concertează la sibiu. kamelot vin în piața mareFestivalul ARTmania 2010 va avea loc în perioada 13-15 august. Ajuns la cea de a cincea ediție, festivalul începe comunicarea evenimentelor cu o trupă de peste ocean mult așteptată în România: Kamelot (SUA) va cânta vineri în Piața Mare din Sibiu.

În ultimii trei ani pe scena festivalului au fost prezente nume trupe rock consacrate printre care Nightwish, HIM, Opeth, Amorphis, Anathema, Lacrimosa, Tiamat, My Dying Bride sau Within Temptation. Festivalul prezintă concerte în Piața Mare și expoziții, petreceri, precum și alte acțiuni culturale în cetatea medievală a Sibiului.

Kamelot cunoscuți peste Ocean

Kamelot este o trupă regală pe scena Metal, prestigioasă și influentă în ultimele două decenii. Faima formației în rândul fanilor și a presei a crescut progresiv, fiecare dintre cele șapte albume de studio depășindu-și predecesorul prin calitatea versurilor și a producției. Kamelot combină diferite stiluri definind o marcă distinctă: “Cântăm Power Metal la fel de mult ca și Progressive Metal și Gothic Metal”, spune fondatorul trupei, Thomas Youngblood.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Am avut onoarea de a participa la aceasta editie a festivalului „ArtMania” – 2007 pentru prima data si sa ma bucur de concertul minunat al trupelor Within Temptation, The Gathering ( unul dintre ultimele concerte in formula cu Anneke) , My Dying Bride si de a ii intalni pe membrii formatiei Within Temptation si acum fosta solista „The Gathering” – actuala solista „Agua De Annique”, Anneke Van Giersbergen in persoana – a fost o onoare sa particip la primul concert vreodata Within Temptation in Romania – un eveniment de-a dreptul superb – ( in ciuda faptului ca prima vizita in Romania a membriilor formatiei olandeze Within Temptation a avut loc in Aprilie 2007 – cand au filmat in Romania doua videclipuri „Frozen” si „The Howling, single-uri extrase de pe albumul in a carui turneu, Romania de asemenea a fost trecuta negresit cu acest show a formatiei in cadrul festivalului „ArtMania” – Sibiu 2007, The Heart Of Everything. Show-ul lor a fost de-a dreptul superb! Imi pare rau totusi ca am pierdut concertul After Forever ( impreuna cu invitatul lor special George Oosthoek – Orphanage, mai ales ca trupa After Forever nu va mai reveni vreodata in Romania – ci doar membrii acesteia intr-o alta formula eventual ); Celalalte Cuvinte; Iris; Kamelot bunaoara – dar gandesc intr-un mod optimist si stiu ca va fi si o data vitoare. Sa asteptam cu mare nerabdare si editia de anul vitor a acestui festival cu adevarat de pretuit.