update declarații: csu nu și-a luat revanșa. asesoft a învins la sibiu cu 73-77Sibiul a jucat slab în prima parte a meciului și a revenit în joc pe final de partidă, dar oaspeții au câștigat meritat per ansamblu, în Sala Transilvania. Conferința de presă de la finalul meciului nu s-a mai ținut din motive încă neștiute de presă.

Meciul dintre Csu Sibiu și Asesoft a fost primul care s-a disputat între cele două echipe în fieful grupării pregătite de Darnell Clavon, după semifinala cu scântei din ediția trecută de campionat, atunci când în Sala Transilvania ploieștenii au câștigat cu largul ajutor al arbitrilor.

Meciul de duminică după amiază a fost din păcate clar dominat de gruparea prahoveană, cel puțin în primele două sferturi. Clavon a început meciul cu Miskovic, Harndon, Calotă, Brown și Smith, dar din păcate oaspeții au fost cei care au fost mai lucizi în joc în primele 10 minute. Calotă a pierdut patru mingi consecutive în primele 5 minute, iar gruparea campioană nu i-a iertat pe universitari, Cepulis și Hargrove înscriind de fiecare dată în care CSU nu a reușit să bage mingea în coș. Ploieștiul a câștigat primul sfert cu 19-26, iar următoarele în 10 minute tot oaspeții au fost cei care au fost la timona jocului. Clavon l-a scos pe margine pe apaticul Calotă și l-a introdus pe Haiduc, dar chiar și așa CSU nu a revenit în joc. Johnson și Smith au pierdut și ei copilărește câteva mingi și Asesoft s-a desprins periculos de mult pe tabelă. Oaspeții au condus cu 24-40 în minutul 18, dar până la urmă diferența la pauza mare a fost de 15 puncte în favoarea campionilor României, scor 33-48.

[nggallery id=536]

Mai bine în sfertul trei

Smith a fost omul care a încercat în sfertul trei să redreseze corabia în derivă a Sibiului. Americanul lui CSU a recuperat, a pasat și a și înscris în dese rânduri, având la finele sfertului 3, numai puțin 20 de puncte înscrise. Chiar și așa însă nu a fost îndeajuns pentru CSU. Când Hargrove nu a înscris, a făcut-o coechipierul Burleson. Smith și Miskovic au apropiat Sibiul la 5 puncte de Asesoft la jumătatea sfertului 3, dar până la urmă ploieșteni au terminat a treia parte a meciului cu un avantaj de 10 puncte, scor 52-62.

Sfertul cel mai bun

Sibiul a revenit surprinzător față de restul meciurilor jucate acasă, chiar în ultimele 10 minute ale partidei. Harndon a fost omul ultimului sfert. Americanul s-a bătut sub panou, a marcat și a și recuperat când aruncările lui Smith sau Haiduc nu au nimerit ținta. Sibiul a ajuns la numai 3 puncte de oaspeți, în minutul 32, scor 59-62 și finalul se anunța unul de ”care pe care”. Ploieștiul a luat apoi iar avans de 5 puncte, dar Brown a înscris de 3 puncte. Johnson a avut egalarea în mână, dar aruncarea lui de 3 puncte, în minutul 35 a ratat coșul. Ploieștiul a marcat apoi de două ori consecutiv prin Hargrove și tabela arăta în minutul 36 scorul de 62-70. Brown a mai greșit apoi încă o pasă, iar Hargrove a arătat de ce joacă meci de meci la Ploiești, înscriind 3 puncte de la mare distanță și ducând scorul la 62-73, în minutul 37. Asesoft a avut 6 puncte avantaj cu un minut înainte de final, scor 69-75, iar CSU nu a mai reușit să revină și joacă finalul de retur cu emoții în privința locului patru pe care și l-a propus să îl ocupe înainte de începerea play-off-ului.

CSU Sibiu:

Smith 24, Johnson 4, Brown 7, Herndon 20, Miskovic 12, Haiduc 3.

Asesoft:

Blidaru 2, Ilic 2, Hargrove 31, Burlacu 1, Cepulis 9, Burleson 14, Căruțașu 6, Griffith 6, Kabengele 6.

ȘTIRI DE MECI

Bănică și-a luat săpuneala

Arbitrul Stelian Bănică a fost cel mai huiduit om la meciul de duminică seară. ”Bănică ești o mizerie” a răsunat de multe ori din gurile pătimașilor fani ai lui CSU Sibiu. ”Măi Bănică nu ți-e frică că nea Ghiță te-a filmat!” a fost un alt mesaj ce a fost scris pe un banner afișat de galeria lui CSU Sibiu. Nici jucătorii lui Asesoft nu au scăpat de gura sibienilor. La intrarea în sală galeria a scandat ”Asesoft, m–e Asesoft”, moment în care cei 50 de suporteri ai oaspeților s-au întors cu spatele și au început să aplaude ironic.

Probleme cu biletele

Câțiva spectatori au primit bilete cu locuri exact în mijlocul galeriei lui Csu Sibiu. Oamenii au făcut cale întoarsă și au stat în picioare pe scări fiind vădit nemulțumiți. Sala Transilvania a fost din nou plină la acest meci, dar numărul de spectatori a fost mai mic decât la partida cu clujenii de la Mobitelco.

Fără conferință de presă

Așa cum s-a mai întâmplat de câteva ori în această ediție de campionat, obișnuita conferință de presă de la finalul meciului cu Asesoft nu s-a mai ținut. Ofițerul de presă, Cristi Florea a anunțat că cei doi antrenori nu au mai fost chemați să vină la conferință. De altfel antrenorul lui CSU Sibiu a lipsit aproape de fiecare dată la conferințele de presă după ce Sibiul a pierdut pe teren propriu.

Sebastian Ghiță: ”Am jucat slab pe final și Sibiul putea reveni”

Patronul lui Asesoft Ploiești, Sebastian Ghiță a mărturisit la finele partidei că a avut emoții mari în privința câștigării meciului. ”Clavon a mutat inteligent și a pus presiune pe jucătorii noștri după pauză și Sibiul a fost la un pas să revină și să câștige. Noi avem echipă bună dar unii jucători încă mai trec printr-o pasă mai proastă. Cred că finala o vom juca noi și probabil Clujul, dar orice se poate întâmpla în play-off” a spus acesta.

Ultima oră

Participă la discuție

5 Commentarii

  1. nu stiu ce se va intampla in ultima etapa la oradea, dar cu un asemenea joc noi nu putem sa emitem pretentii in meciul de la pitesti. speram ca in play off sa trecem macar un tur dar avem niste jucatori cu fluctuatii mari der la meci la meci. am devenit o echipa imprevizibila.