prefectura sibiu și cea din vâlcea relansează domeniul schiabil păltiniş - dăneasaDupă 30 de ani, proiectul „Domeniul schiabil Păltiniş – Dăneasa”care vizează amenajarea zonei schiabile, din apropierea staţiunii Păltiniş, cu plecare de pe Vf. Bătrâna a fost readus în discuție.

Proiectul care prevede și transportul schiorilor şi turiştilor cu telegondola, tunuri de zăpadă, parcări auto, zonă de agrement şi comerţ, precum şi căi de acces mizează pe o finanţare din fonduri nerambursabile, din surse guvernamentale şi europene.

Proiect comun cu vâlcenii

Documentarea la nivelul Instituţiei Prefectului Sibiu, privind relansarea proiectului „Păltiniş – Dăneasa” a început în trimestrul IV 2009, fiind întreruptă doar de pregătirea şi desfăşurarea alegerilor prezidenţiale. Prefectul Trihenea a mers în vizita în judeţul Vâlcea, unde, cu ocazia întrevederii cu prefectul judeţului, cu vicepreşedintele Consiliului judeţean şi cu arhitectul şef al proiectului dezvoltat deja la Voineasa, s-au analizat detalii privind relaţia cu Consiliul judeţean şi asocierea între localităţile interesate în acest proiect. De asemenea, specialiştii vâlceni i-au prezentat prefectului de Sibiu soluţiile tehnice privind amenajările din lanţul carpatic Şurean – Lotrului – Cindrel, inclusiv varianta aprobată de Ministerul Turismului şi Dezvoltării Regionale de finanţare a domeniului schiabil Voineasa. Ulterior vizitei din judeţul Vâlcea, primarii localităţilor Răşinari, Cristian şi Poplaca, cu terenuri în zona Bătrâna-Dăneasa şi zonele adiacente, au fost invitaţi la sediul prefecturii, unde au fost analizate proiectul „Voineasa”, precum şi necesitatea asocierii lor în vederea accesării surselor de finanţare şi a realizării viitoarei investiţii din zona Păltinişului. Primarii celor trei comune au agreat iniţiativa prefectului şi au propus atragerea Consiliului judeţean în asociere, mai ales pentru finanţarea PUZ-ului şi a măsurătorilor topometrice necesare.

CJ-ul s-ar băga și el în proiect

De curând, prezentarea iniţiativei de relansare a proiectului „Domeniul schiabil Păltiniş – Dăneasa” a fost motivul invitării preşedintelui CJ Sibiu, dl Martin Bottesch, la prefectură, domnia sa declarându-se de acord cu sprijinirea acestuia din partea CJ. Urmează ca, în viitorul apropiat Trihenea să participe, la sediul CJ, la o întâlnire comună cu primarii comunelor Răşinari, Cristian şi Poplaca, la care va fi invitat şi primarul Sibiului, dl Klaus Iohannis.

Ultima oră

Comentariul meu